Liepājā šogad lielākais pirmklasnieku skaits pēdējo piecu gadu laikā

Šogad skolas gaitas Liepājā sāks gandrīz 900 pirmklasnieku, kas ir par aptuveni 100 bērniem vairāk nekā pērn. Tik liels audzēkņu skaits pirmajās klasēs Liepājā nav bijis pēdējo piecu gadu laikā, informē Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Savukārt skolēnu skaits, kuri šogad sāks mācības 10.klasēs, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir ievērojami samazinājies līdz aptuveni 500 skolēniem, kas ir par pusotru simtu skolēnu mazāk nekā pagājušajā gadā. Vidusskolas klases šogad tiks saglabātas visās Liepājas skolās. Visvairāk vidusskolēnu līdz šim pieteikušies Liepājas Valsts 1.ģimnāzijā, Liepājas 5.vidusskolā un Liepājas 7.vidusskolā.

Skolēnu pieteikšanās pirmajās un desmitajās klasēs vēl turpinās, tāpēc audzēkņu skaits vēl tiks precizēts pēc jaunā mācību gada sākuma.

Interese šogad ir arī par mācībām vakara (maiņu) vidusskolā, lai gan pieteikušies uz pusi mazāk audzēkņu nekā pērn - ap 50. Vakarskolā piedāvā arī tālmācības programmu, kura īpaši interesē ārzemēs dzīvojošos latviešus, informēja skolas direktore Alla Matvejeva.

Domes deputāti šonedēļ lems arī par grozījumiem saistošajos noteikumos un 10.klases saglabāšanu Liepājas 8. vidusskolā, kur pieteikušies 22 skolēni. Šīs vidusskolas 10.klasi izvēlējies arī viens audzēknis ar īpašām vajadzībām no Skaistkalnes, kurš starp vairākām Latvijas skolām bērniem ar īpašām vajadzībām priekšroku devis Liepājai, informēja skolas direktore Jevgēņija Mickēviča.