Novembra beigās studenti kopā ar LIZDA varētu rīkot plašu protesta akciju

Ja valdība neieklausīsies studentu un izglītības sistēmā strādājošo aicinājumā nesamazināt 2010.gada budžetā finansējumu augstākajai izglītībai un zinātnei, Latvijas Studentu apvienība kopā ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA) 24.novembrī varētu rīkot plašu protesta akciju.

Šāda vienošanās panākta šodien LIZDA Augstskolu un zinātnes sekcijas paplašinātajā sēdē, kur piedalījās LSA pārstāvji.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja LSA Sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Bertāne, tikšanās laikā abas puses vienojušās, ka tiks sagatavota petīcija ar prasībām attiecībā uz augstākās izglītības un zinātnes finansējumu 2010.gadam, kuru parakstīs augstskolu rektori un kura 16.novembrī tiks iesniegta valdībā, jo tas ir termiņš, līdz kuram tiek izskatīti priekšlikumi Valsts budžeta likumprojekta otrajam lasījumam Saeimā.

Studentu paraksti zem petīcijas vairs netiks vākti, jo LSA uzskata, ka studenti savu attieksmi jau apliecinājuši, aktīvi parakstot augstskolu sagatavoto vēstuli pret finansējuma samazinājumu, kuru, kā ziņots, parakstījuši vairāk nekā 26 000 cilvēku.

Petīcijā tiks norādīts, ka studenti kopā ar arodbiedrību ir gatavi 24.novembrī rīkot vērienīgu akciju ar skolotāju, zinātnieku un studentu piedalīšanos, apmeklējot valdības sēdi.

Svarīgākais