17.jūlijā beidzas elektroniskā pieteikšanās pamatstudijām augstskolās

17.jūlijā pulksten 16.00. beidzas elektroniskā pieteikšanās pamatstudijām 11 Latvijas augstskolās, kurās reflektanti varēja pieteikties studijām izmantojot vienotā valsts un pašvaldību portāla www.Latvija.lv/studijas sniegto e - pakalpojumu, informē Iveta Ciganova, Valsts reģionālās attīstības aģentūras Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja.

Savukārt, 20.jūlijā pulksten 17.00. noslēdzas vienotās uzņemšanas pamatstudiju programmās konkursa 1.kārta. Konkursa 1. kārtas rezultāti ir galīgi reflektantiem, kuri ieguvuši studiju vietu savā izvēlētajā 1. prioritātē, pārējiem reflektantiem rezultāti ir provizoriski. Ja reflektants nav ieguvis studiju vietu 1. kārtā, tomēr vēlas uzsākt studijas, tad no 20.-24.jūlija plkst. 16.00 var reģistrēties konkursa 2.kārtai elektroniski. To var izdarīt portālā www.Latvija.lv/studijas, aktivizējot izvēli "Pieteikties 2. kārtai", vai klātienē jebkurā no uzņemšanas punktiem. Pēc 2. kārtas galīgās studiju vietas iegūšanas, jāseko informācijai attiecīgās augstskolas mājas lapā.

Pēc konkursa 1. kārtas līgums par studijām ar augstskolu ir jānoslēdz saskaņā ar atbilstošās augstskolas noteikumiem.

Jau ziņots, ka izmantojot e-pakalpojumu "Elektroniska pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās", pieteikumu studijām varēja iesniegt vienpadsmit augstskolās - Latvijas Universitātē, Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē, Liepājas Universitātē, Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā, Banku augstskolā, Ventspils Augstskolā, Daugavpils Universitātē, Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolā, Rēzeknes Augstskolā, un Vidzemes Augstskolā.

Vienotais valsts un pašvaldību pakalpojumu portāls www.Latvija.lv nodrošina pieeju 46 e-pakalpojumiem un satur informāciju par vairāk kā 2006 valsts un pašvaldību pakalpojumu saņemšanas iespējam.