Studentu apvienībai plāno nodot bezatlīdzības lietošanā telpas Mārstaļu ielā

Latvijas Studentu apvienībai plānots nodot bezatlīdzības lietošanā telpas 221,7 kvadrātmetru platībā valsts nekustamajā īpašumā Rīgā, Mārstaļu ielā 2/4. Telpas šī nama trešajā stāvā tiks nodotas apvienības lietošanā, lai nodrošinātu Studentu apvienības biroja darbību.

Telpas apvienībai lietošanā tiks nodotas, kamēr Latvijas Studentu apvienībai ir sabiedriskā labuma organizācijas statuss, bet ne ilgāk par desmit gadiem, teikts valsts sekretāru sanāksmē izskatītajos Finanšu ministrijas sagatavotajos dokumentos.

Paredzēts, ka Studentu apvienībai no saviem līdzekļiem būs jānodrošina telpu apsaimniekošana, kā arī proporcionāli telpu platībai jāveic komunālie maksājumi, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi un jāsedz nekustamā īpašuma apdrošināšanas izdevumi un koplietošanas telpu uzturēšanas izdevumi saskaņā ar "Valsts nekustamo īpašumu" izsniegtajiem rēķiniem.

Savukārt "Valsts nekustamajiem īpašumiem" būs tiesības, rakstiski informējot Latvijas Studentu apvienību vismaz 30 dienas iepriekš, vienpusēji atkāpties no līguma, ja bezatlīdzības lietošanā nodotās telpas netiek izmantotas atbilstoši nodošanas mērķim, ja netiek veikti iepriekš minētie maksājumi, ja telpu lietotāja darbības dēļ tiek bojātas bezatlīdzības lietošanā nodotās telpas, ja telpas tiek nodotas apakšnomā, ja līguma nepildīšana ir ļaunprātīga.

Latvijas Studentu apvienībai sabiedriskā labuma statuss piešķirts 2010.gada aprīlī. Saskaņā ar Latvijas Studentu apvienības statūtiem tās mērķis ir pārstāvēt Latvijas studentus un cīnīties par viņu tiesību un interešu ievērošanu nacionālā un starptautiskā mērogā.

Studentu apvienības funkcijas ir sniegt atzinumus par studējošo intereses skarošo normatīvo aktu projektiem, izvirzīt studējošo pārstāvjus Augstākās izglītības padomē un citās institūcijās, nodrošināt Latvijas studējošo pašpārvalžu pārstāvību ārvalstīs, kā arī risināt citus ar studējošo interešu pārstāvību saistītus jautājumus.

Svarīgākais