Jaunieši aktīvi piesakās studijām Latvijas augstskolās

Jau gandrīz nedēļu, kopš lielā daļā augstskolu klātienē sākusies reflektantu dokumentu pieņemšana studijām 2012./2013.akadēmiskajā gadā, jaunieši aktīvi piesakās studijām, liecina elektroniskajā vienotajā valsts un pašvaldību portālā "www.latvija.lv" pieejamā informācija.

Latvijas Universitāte jau saņēmusi 10 165 studēt gribētāju pieteikumus. Pagaidām visvairāk jeb 2052 studēt gribētāji pieteikušies mācībām Ekonomikas un vadības fakultātē. Humanitāro zinātņu fakultātē vēlas studēt 1669 jaunieši, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē - 1162, Sociālo zinātņu fakultātē - 1292 un Juridiskajā fakultātē - 829. Pagaidām vispopulārākajā - Ekonomikas un vadības - fakultātē visvairāk jaunieši pieteikušies studijām bakalaura ekonomikas un vadības zinības studiju programmās.

Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) līdz šim saņemti 8442 pieteikumi. Vispopulārākā RTU ir Inženierekonomikas un vadības fakultāte ar 2443 pieteikumiem. Tāpat 1625 jaunieši izteikuši vēlmi studēt Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, bet 776 - Būvniecības fakultātē.

RTU Starptautisko un sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītājs Krišjānis Ozols aģentūru LETA informēja, ka nedēļas vidū vispopulārākās, līdzīgi kā citus gadus, bijušas RTU piedāvātās studiju programmas, kas saistītas ar informācijas tehnoloģijām. Patlaban daudz studēt gribētāju pieteikumu saņemts muitas un nodokļu administrēšanā, datorsistēmās, informācijas tehnoloģijās, uzņēmējdarbībā un vadīšanā u.c. Līdz šim vērojamā studēt gribētāju aktivitāte ir tik pat liela kā citus gadus, bilda Ozols.

Rīgas Stradiņa universitāte (RSU) līdz šodienai bija saņēmusi 2125 studēt gribētāju dokumentus, liecina augstskolas mājaslapā apkopotā informācija. Populāras ir daudzas no augstskolas piedāvātajām studiju programmām, tostarp 2.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma medicīnā, bakalaura studiju programma fizioterapijā, bakalaura studiju programma multimediju komunikācijā u.c.

Biznesa augstskolā "Turība" studēt gribētāju pieteikumu skaits, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir lielāks, pirmajam studiju gadam patlaban sasniedzot 365 apstiprinātos pieteikumus. Absolūta līdere ir Starptautiskā tūrisma fakultātes bakalaura studiju programma "Tūrisma un viesmīlības nozaru uzņēmumu vadība" ar 98 pieteikumiem. Tai seko Uzņēmējdarbības vadības fakultātes bakalaura studiju programma "Uzņēmējdarbības vadība" ar 44 pieteikumiem, Sabiedrisko attiecību fakultātes bakalaura studiju programma "Sabiedriskās attiecības" ar 30 pieteikumiem un Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programma "Tiesību zinātnes" ar 30 pieteikumiem. Interesi raisa arī koledžas, maģistra un doktora studiju programmas, aģentūrai LETA sacīja "Turības" sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Kristiāna Ūdre.

Līdz šim Banku augstskola saņēmusi 436 pieteikumus, Daugavpils Universitāte -1383, Latvijas Lauksaimniecības universitāte - 2118, Liepājas Universitāte - 831, Rēzeknes Augstskola - 698, Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola - 385, Ventspils Augstskola - 435 un Vidzemes Augstskola - 634.

LETA jau ziņoja, ka lielā daļā augstskolu šonedēļ klātienē sākās sākas reflektantu dokumentu pieņemšana studijām 2012./2013. akadēmiskajam gadam.

Svarīgākais