Augstskolas norāda uz rupju kļūdu žurnāla "IR" rakstā

© Rūta Kalmuka

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), kā arī Rīgas Starptautisko ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu (RISEBA) pārstāvji norāda uz žurnāla "IR" neprecizitātēm un pauž sašutumu par tik rupji pieļautajām kļūdām.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) mācību prorektors profesors Uldis Sukovskis skaidro, ka: "žurnāls "Ir" ir publiskojis nepilnīgu un nepatiesu informāciju. Vēl jo vairāk - šādu informāciju izplatīt reflektantu dokumentu pieņemšanas laikā ir nekorekti."Par piemēru mācību prorektors nosauc to, ka žurnālā "Ir" rakstīts par RTU studiju programmu "Elektronika", kas it kā esot ierindota starptautisko ekspertu vērtējuma trešajā grupā. RTU piedāvātās programmas "Elektronika" bakalaura, maģistra un doktora studiju līmeņos starptautiskie eksperti ir novērtējuši ļoti augstu, uzsver U. Sukovskis.

"Svarīgi atcerēties, ka konkrētā ESF projekta vērtējumu rezultāti ir tikai konsultatīva rakstura, tāpēc arī studiju programmu ierindošana trešajā grupā nebūt nenozīmē, ka tās jāslēdz," atgādina U. Sukovskis. "Augstskolu un koledžu līdzdalība projektā bija brīvprātīga, un aptuveni 190 studiju programmu vērtēšanai projektā netika iesniegtas vispār."

Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas Komunikācijas nodaļas vadītāja: „Diemžēl šodien iznākušajā žurnālā "IR" publiskotajā informācijā M. Klūgas rakstā ir ieviesusies nopietna kļūda, sniedzot nepatiesu informāciju par Rīgas Starptautisko ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu (RISEBA). Kā zemākajā kategorijā novērtētās programmas tiek minētas, piemēram, Jurisprudence, Tiesību zinātnes, Tūrisma vadība, kuras RISEBA vispār nepiedāvā un nekad nav realizējusi. Acīmredzot, kļūda radusies, sajaucot augstskolu nosaukumus ar augstskolu EIHSEBA, kur šādas programmas tiek piedāvātas.”

Sašutumu pauž arī RISEBA rektors Ilmārs Kreituss: "Šī publiski izskanējusī kļūda mums ir īpaši sāpīga, jo studiju programmu izvērtēšanā mūsu programmas ieguva ļoti augstu novērtējumu. No visām šogad abiturientiem piedāvātajām studiju programmām neviena RISEBA programma nav iekļauta trešajā - zemākajā kategorijā. Vēl vairāk - pēc ekspertu slēdziena neviena bakalauru un maģistru programma nav pat novērtēta vidējā līmenī. Iespējams, ka RISEBA ir vienīgā augstskola Latvijā, kur visu izvērtēto virzienu bakalauru un maģistru programmas ir iekļautas tikai augstākajā kvalitātes kategorijā un atzītas par ilgtspējīgām."