76% iedzīvotāju uzskata, ka jauniešiem nepieciešama vismaz viena augstākā izglītība

Latvijas augstskolās sākusies jauno studentu uzņemšana. Vairākums (76%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka lielākajai daļai Latvijas jauniešu ir nepieciešama vismaz viena augstākā izglītība (39% - pilnībā piekrītu; 37% - drīzāk piekrītu). To atklāj pētījumu aģentūras TNS pētījums.

Piektā daļa (18%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka lielākajai daļai Latvijas jauniešu nav nepieciešama vismaz viena augstākā izglītība (5% - pilnībā nepiekrītu; 13% - drīzāk nepiekrītu).

6% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Puse (48%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka lielākajās Latvijas augstskolās tiek nodrošināta augsta studiju kvalitāte (7% - pilnībā piekrītu; 41% - drīzāk piekrītu).

Pretējās domās ir 44% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem, kas uzskata, ka lielākajās Latvijas augstskolās netiek nodrošināta augsta studiju kvalitāte (8% - pilnībā nepiekrītu; 36% - drīzāk nepiekrītu).

8% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Svarīgākais