Augstskolās sākas dokumentu pieņemšana studijām jaunajā akadēmiskajā gadā

Šodien augstskolās klātienē sākas reflektantu dokumentu pieņemšana studijām 2012./2013. akadēmiskajā gadā.

No šodienas līdz 17.jūlijam reflektanti varēs pieteikties studijām klātienē jebkurā no augstskolu uzņemšanas punktiem, bet tiem, kas pieteikušies elektroniski vienotajā valsts un pašvaldību portālā "www.latvija.lv" pamatstudijām 11 Latvijas augstskolās līdz 17.jūlijam jāierodas augstskolā, lai uzrādītu nepieciešamo dokumentu oriģinālus un apstiprinātu pieteikumu.

Pieteikšanās pamatstudijām Latvijas augstskolu studiju programmās 2012./2013. akadēmiskajam gadam elektroniski sākās jau 2.jūlijā un ilgs līdz 17.jūlijam.

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti jaunajiem kolēģiem šodien gatavo īpašu pārsteigumu - no plkst.10 līdz 16 pie RTU centrālās ēkas, Kaļķu ielā 1, ikvienam būs iespēja pārbaudīt savus spēkus un veiklību, mēģinot uzkāpt pa 12 metrus augstu alpīnisma sienu. Topošajiem inženieriem priekšzīmi rādīs RTU absolventi - spēkavīrs un pasākuma vadītājs Raimonds Bergmanis un viens no Latvijas šā brīža labākajiem augstkalnu kāpējiem Atis Plakans.

Pasākumu plkst.10 ar uzrunu topošajiem studentiem atklās RTU rektors Leonīds Ribickis, savukārt pirmie savus spēkus, iekarojot RTU alpīnisma sienu, izmēģinās Bergmanis un Plakans. Ikvienam interesentam - studentam, Rīgas viesim vai aktīva dzīvesveida piekritējam - būs iespēja izaicināt sevi vai savus draugus un pārspēt viņu uzstādīto latiņu, ātrāk sasniedzot simbolisko bakalaura, maģistra vai doktora līmeni. Pasākuma laikā pieredzējuši augstkāpēji rūpēsies par drošību, kā arī sniegs padomus labākās trajektorijas izvēlei ātrāka mērķa sasniegšanai.

RTU reflektantiem piedāvā 2153 valsts budžeta studiju vietas, Latvijas Universitāte - 2438 budžeta vietas, Rēzeknes Augstskolā - 385 budžeta vietas.