Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Mūzikas akadēmiju absolvē 115 jaunie nozares profesionāļi

Piektdien, 15.jūnijā uz Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas /JVLMA/ Lielās zāles skatuves augstākās izglītības ieguvi apliecinošos diplomus saņēma 115 bakalaura un maģistra studiju programmu absolventi. Svētku ietvaros tika piešķirtas komponista Arnolda Šturma, profesora Olģerta Zīversa, kā arī Anitas Gaides un Ivara Gaides mūzikas balvas.

Kopumā 2012.gadā JVLMA kā vienīgo mūzikas augstākās izglītības iestādi Latvijā absolvēja 63 bakalaura līmeņa studenti un 52 maģistranti, kuri noslēguši savas studijas kādā no 12 profesionālajām un akadēmiskajām studiju programmām.

Šī gada 15.jūnijā JVLMA Lielajā zālē diplomi par sekmīgi noslēgtām studijām tika izsniegti Stīgu instrumentu, Pūšaminstrumentu, Džeza mūzikas, Diriģēšanas, Muzikoloģijas, Etnomuzikoloģijas un Kompozīcijas specialitāšu absolventiem, kuru atskaņojumā izlaidumā izskanēs Sergeja Rahmaņinova, Gilberta Vintera un Astora Pjacollas skaņdarbi. Svētku ietvaros komponista Arnolda Šturma balvu labākajam komponistam pasniedza mākslas zinātniece un komponista dzīvesbiedre Eleonora Šturma. Par balvas ieguvēju kļuva profesores Selgas Mences kompozīcijas klases studente Laura Gustovska.

Izlaiduma otrajā cēlienā augstākās izglītības ieguvi apliecinošos dokumentus saņēma Taustiņinstrumentu, Kameransambļa, Klavierpavadījuma, Klavieru dueta, Vokālās mūzikas, Senās mūzikas, Mūzikas skolotāju un Horeogrāfijas specialitāšu studenti, atskaņojot Franka Mertēna, Fransuā Kuperēna un Vladimira Zubicka oriģinālkompozīcijas. Kanādas latviešu, mācītāju Dr. Anitas Gaides un prāv. Ivara Gaides mūzikas balvu pasniedza JVLMA Akadēmiskā darba prorektors profesors Normunds Vīksne. Par balvas ieguvējām kļuva ērģelniece Jacinta Bicāne un vokāliste Jūlija Semjonova. Profesora Olģerta Zīversa balvas piešķīra Izolda Zīversa Preisa, nominācijā Vispārējās klavieres apbalvojot Alekseju Peguševu un nominācijā Klavierspēle - Rihardu Plešanovu.

Ar svētku uzrunu absolventus sveica JVLMA rektors profesors Artis Sīmanis un Latvijas Republikas kultūras ministre Žaneta Jaunzeme - Grende.

Katru gadu Mūzikas akadēmijas absolventu pulku kuplina Latvijā jau atzīti atskaņotājmākslinieki un komponisti, diriģenti un horeogrāfi, izglītības nozarē sevi pierādīt sākušie mūzikas priekšmetu skolotāji un muzikologi.