Mūzikas akadēmijas studenti LU laboratorijās varēs analizēt balss ierakstus

Saskaņā ar šonedēļ noslēgto Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Latvijas Universitātes (LU) sadarbības līgumu JVLMA studentiem turpmāk tiks atvieglota ne vien LU apgūto lekciju kursu atzīšana, bet dotas iespējas arī universitātes laboratorijās veikt balss ierakstu analīzi, pastāstīja LU prorektors Indriķis Muižnieks.

Kā stāsta Muižnieks, uz abu augstākās izglītības iestāžu sadarbības līguma noslēgšanu galvenokārt pamudinājusi Mūzikas akadēmijas studentu interese par kultūras antropoloģijas studijām LU, kuras akadēmijas studentiem bijis iespējams apgūt arī līdz šim, tomēr katrreiz lekciju apmeklēšana un iegūto vērtējumu atzīšana bija jāsaskaņo individuāli.

Līdz ar sadarbības līguma noslēgšanu šī procedūra tiek krietni atvieglota, turklāt tagad JVLMA audzēkņiem pavērusies iespēja arī izmantot LU speciāli aprīkotās laboratorijas balss ierakstu un balss modulāciju analīzei.

Tāpat LU un JVLMA saskatījušas kopīgas iespējas ārzemju studentu apmācīšanā. Kā uzsver Muižnieks, no ārvalstīm atbraukušos studentus parasti interesē plašs studiju spektrs, kas ārzemju universitātēs tiek piedāvāts vienuviet.

Piemēram, Baltijas studijās, kurās tiek piedāvātas gan kultūras, gan vēstures daļas, nenoliedzama ir JVLMA pasniedzēju augstā kompetence mūzikas jautājumos, tādēļ, piesaistot akadēmijas mācībspēkus studiju programmas pasniegšanā, tikai celsies tās pievilcība, uzskata LU prorektors.

Tāpat abas augstākās izglītības iestādes saskatījušas sadarbības iespējas tālākizglītības piedāvājumā, piemēram, mūzikas pedagogiem, kuru kvalifikāciju pedagoģijas jomā varētu celt LU pieaugušo metodikas izglītības daļa, bet mūzikā - JVLMA.

Svarīgākais