Parakstīs ""Olainfarm" Izcilības stipendijas" līgumi ar RSU Farmācijas fakultātes studentiem

Rīt A/s Olainfarm tiks parakstīti jauni "A/s Olainfarm Izcilības stipendijas" līgumi ar Rīgas Stradiņa universitātes Farmācijas fakultātes studentiem. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu A/s Olainfarm palielinājusi stipendiju apmēru par 29%

Stipendijas iegūs četri RSU Farmācijas fakultātes 4. kursa studenti, kuri saņems stipendiju desmit studiju mēnešus un iespēju iziet viena mēneša praksi A/s Olainfarm. Iepriekšējā gada stipendiāti, atdzīst, ka prakse uzņēmumā bijusi ļoti vērtīga un šobrīd ļauj justies galvas tiesu pārākiem zināšanās par saviem kursa biedriem. Divi no pagājušā gada stipendiātiem izvēlējušies turpināt strādāt uzņēmumā. Lai labāk iepazītos ar rūpniecisko zāļu ražošanu stipendiātiem tiks dota iespēja praktizēties A/s Olainfarm, Gatavo zāļu formu laboratorijā, Standartizācijas laboratorijā, u.c.

"Redz, šī prakse ir kolosāla! Jau tagad šķiet, ka lielāko daļu no teorijas, ko apguvām rūpnieciskajā zāļu formu tehnoloģijā, esam veikuši praktiski. Ar lielu cieņu, pozitīvu attieksmi viss tiek parādīts, pastāstīts, pat izjaukti aparāti, protams, normas robežās, lai mēs tik tiešām visu varētu redzēt. Ļoti, ļoti priecājamies, par šādu iespēju. Par visvērtīgāko uzskatu iegūto informācijas kopumu, kas dod pilnvērtīgu priekšstatu par rūpniecisko zāļu ražošanu, sākot no izejvielām līdz gatavajām zāļu formām", tā par praksi uzņēmumā atsaucas Zanda Upeniece pirmā perioda stipendiāte.

Papildu studējošo stipendijām A/s Olainfarm piešķirs vienu vienreizējo stipendiju, kuru šogad saņems Edijs Vāvers RSU Farmācijas fakultātes 5.kursa students 100 LVL apmērā, par izcilām sekmēm un zinātniskām aktivitātēm. Viņš saņēmis 1.vietu 2012.gada RSU Studentu zinātniskajā konferencē par mutisku referātu, un izveidojis trīs stenda referātus RSU 2012.gada Zinātniskajā konferencē.

RSU Absolventu asociācijas "AS Olainfarm Izcilības stipendija", dibināta 2011.gada 30.martā.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā Spānijas laikraksti vēstīja par vērienīgu policijas operāciju, kurā izdevies likvidēt Latvijas pilsoņa vadītu vardarbīgu noziedzīgu organizāciju. “Nekā personīga” zināms, ka grupējuma darbības centrs atradās Žironā, no kurienes tas gadiem ilgi pārvadāja narkotikas no Spānijas uz Baltijas valstīm un Skandināviju.Pēc tiesībsargu domām noziedzīgo tīklu vadījis Jurijs Spirodonovs. Viņš jau agrāk nonācis mūsu policijas redzeslokā, taču saistībā ar citiem noziegumiem. Spiridonovs patlaban apcietināts. Pagaidu ieslodzījumā atrodas arī viņa tuvākie ģimenes locekļi.

Svarīgākais