Jau otro gadu meklē erudītāko skolu un klasi

Līdz pat 13.maijam ikvienam Latvijas 4.-11.klases skolēnam ir iespēja pārbaudīt savu erudīciju un sacensties par īpašu galda spēļu komplektu tieši savai klasei.

Šīs sacensības norisinās Maxima stipendiju konkursa Latvijas Izcilnieki 2012 ietvaros, lai ikviens skolēns varētu izmēģināt savus spēkus un zināšanas dažādās Latvijas Izcilnieku kategorijās - humanitārajās zinātnēs, eksaktajās zinātnēs, mākslā, mūzikā un sportā.

Katrai klašu grupai ir izstrādāts savs tests. Dalībnieku zināšanas tiks pārbaudītas arī par Maxima stipendiju konkursa Latvijas Izcilnieki vēsturi, kuras varēs atrast mājas lapā http://www.maxima.lv/latvijasizcilnieki. Klasei, no kuras konkursā būs piedalījušies vismaz piecu skolēnu un atbildējuši vispareizāk, būs iespēja iegūt savā rīcībā astoņas vērtīgas galda spēles erudīcijas stiprināšanai no prāta spēļu veikala Ludo.

Piedalīties var ikviens portālā uzdevumi.lv reģistrēts klases skolēns un/vai skolotājs. Testi tiks automātiski novērtēti ar reitinga punktiem, ņemot vērā gan iesniegtās pareizās atbildes, gan laiku, cik ātri ir atbildēts uz jautājumiem. Maksimāli par testiem var saņemt 300 reitinga punktus. Testos kopā ir piecpadsmit jautājumu.

Rezultāti tiks apkopoti un publicēti 15.maijā. Tos izvērtējot, tiks ņemti vērā piecu labāko attiecīgās klases skolēnu rezultāti. Katrā klašu grupā tiks noteikts viens uzvarētājs.

Joprojām turpinās arī pieteikšanās Maxima stipendiju konkursam Latvijas Izcilnieki 2012

Jau kopš šā gada 19. aprīļa ir sākusies pieteikumu pieņemšana Maxima stipendiju konkursā Latvijas Izcilnieki. Tajā var startēt ikviens 4.-11.klases skolēns, kurš guvis būtiskus sasniegumus kādā no piecām konkursa kategorijām.

Latvijas Izcilnieki 2012 vērtēs individuālos sasniegumus, kas gūti laikā no 2011.gada 1.janvāra līdz 2012.gada 30.aprīlim šādās kategorijās - humanitārās zinātnes, eksaktās zinātnes, māksla, mūzika un sports. Savukārt pretendentu pieteikumus gaidīsim līdz pat 3.jūnijam (pasta zīmogs).

Kopējais Maxima stipendiju fonds ir gandrīz 16000 latu. 1000 latu stipendiju kādā no jomām saņems pieci izcilākie pretendenti, savukārt vienreizējās stipendijas 200 latu apmērā - 40 skolēnu.

Latvijas Izcilnieki stipendiju konkurss sadarbībā ar Maxima Latvija, LNT, radio Skonto, uzdevumi.lv, e-klase.lv norisinās jau trešo gadu. Projekta mērķis ir novērtēt talantīgos jauniešus, tādējādi veicinot viņu turpmāko izaugsmi.

Nepieciešamie dokumenti, lai pieteiktos, pieejami mājaslapā http://www.maxima.lv/latvijasizcilnieki

Svarīgākais