Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Notiks Latvijas skolēnu konkurss "Pazīsti savu organismu"

Rīt Daugavpils Universitātē notiks A.Valtnera Latvijas skolēnu konkurss "Pazīsti savu organismu", ko organizē Daugavpils Universitātes Anatomijas un fizioloģijas katedra sadarbībā ar Daugavpils Universitātes Zinātņu daļu un citām struktūrvienībām. Šogad tas ir jubilejas konkurss, jo aprit 15 gadi kopš profesors Arnolds Valtneris organizēja pirmo šādu konkursu un desmit gadi kopš konkurss notiek tieši Daugavpils Universitātē (DU).

Konkursa mērķis ir ieinteresēt skolēnus sava organisma izzināšanā, kā arī mācīt jauniešiem novērtēt savu organismu kā vērtību, kas lolojama par visu visvairāk.

Konkursā piedalīsies skolēni divās vecuma grupās: 9.klašu skolēni pamatskolas grupā un 10.-12.klašu skolēni vidusskolas grupā. Kopumā šogad sacentīsies 57 skolēni no visas Latvijas.

Piedaloties konkursā tā dalībniekiem būs jāveic uzdevumi divās kārtās: 1.kārtā būs rakstiski jāatbild uz testa un situāciju jautājumiem, 2.kārtā - desmit labākajiem skolēniem katrā vecuma grupā būs jāveic praktiskie darbi cilvēka fizioloģijā. Uzvarētāji tiks noteikti pēc kopīgās punktu summas pirmajā un otrajā kārtā katrā vecuma grupā. Konkursa godalgoto vietu (1., 2. un 3.vietas) ieguvēji vidusskolas grupā varēs pretendēt uz iespēju par valsts līdzekļiem studēt DU bakalaura studiju programmā "Bioloģija" un profesionālajā bakalaura studiju programmā "Fizioterapija".

Konkursa atklāšana notiks 27.aprīlī plkst.11:00 Daugavpils Universitātē, Parādes ielā 1, 113.auditorijā.