Daugavpils universitātes rektora amatam - viens pretendents

Daugavpils universitātes (DU) izsludinātajam konkursam uz augstskolas rektora amatu izvirzīts viens pretendents, tas ir pašreizējais DU rektors Arvīds Barševskis.

Kā aģentūru LETA informēja DU sabiedrisko attiecību menedžere Vita Viļevko, augstskolas jaunā rektora vēlēšanas paredzētas 30.maijā.

Šogad aprit pieci gadi, kopš DU rektora pienākumus pilda Barševskis. Saskaņā ar nolikumu DU rektora vēlēšanas paredzētas reizi piecos gados.

Saskaņā ar rektora amata pretendenta izvirzīšanas un vēlēšanu kārtību DU rektoru ievēlē no profesoriem Satversmes sapulce atklātā konkursā uz pieciem gadiem un ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas.

Rektora amata pretendentus var izvirzīt DU Senāts, fakultātes (nodaļas) savās akadēmiskā personāla kopsapulcēs, fakultāšu (nodaļu) studējošo kopsapulcēs (ne mazāk kā puse no pilnā laika studējošo skaita).

Rektora amata pretendents var arī izvirzīt pats sevi vai arī piekrist pretendēt, ja to rakstiski atbalsta ne mazāk kā 50 DU akadēmiskā personāla locekļu.

Rektora vēlēšanas organizē Senāts, izveidojot rektora vēlēšanu komisiju.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.