ASV pagarinājusi vīzu derīguma termiņu Latvijas studentiem

ASV vēstniecība Latvijā ir pagarinājusi vīzu termiņu Latvijas studentiem, sākot izsniegt studentu vīzas ar derīguma termiņu līdz pieciem gadiem, informē Ārlietu ministrijas preses dienests.

Lielākie ieguvēji no jaunās ASV vīzu politikas būs tie Latvijas studenti, kuri studēs četru gadu bakalauru programmās ASV. Tiem vairs nebūs jāvēršas pēc jaunas ASV vīzas, gadījumā, ja savu studiju laikā ASV tie vēlēsies apciemot Latviju un atgriezties atkal ASV. Jaunā kārtība iekļauj visu kategoriju studentus, tai skaitā profesionālo apmācību programmu studentus, kā arī apmaiņu programmu dalībniekus. Līdz ar to studijas ASV kļūst ērtākas un pieejamākas.

Jaunā studentu ASV vīzu izdošanas politika ir rezultāts pēdējo divu gadu laika intensīvajām sarunām starp Ārlietu ministriju, Pilsonības lietu un migrācijas pārvaldi, Izglītības un zinātnes ministriju un ASV vēstniecību.

Ārlietu ministrija iesaka visiem interesentiem pēc sīkākiem skaidrojumiem par studentu vīzu derīguma termiņiem vērsties ASV vēstniecības Konsulārajā nodaļā (tālrunis: 6710-7000; e-pasts: AskConsular@USRiga.lv; adrese: Samnera Velsa iela 1, LV 1510, Rīga).

Svarīgākais