LIZDA aicina skolas sūtīt vēstules valdībai, atbalsot prasību palielināt atalgojumu

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome aicina ikvienu izglītības un zinātnes iestādes kolektīvu paust rakstisku atbalstu tās izvirzītajām prasībām palielināt atalgojumu.

Prasību atbalsta vēstules skolas aicinātas līdz 30.aprīlim nosūtīt izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim, finanšu ministram Andrim Vilkam, ministru prezidentam Valdim Dombrovskim un Saeimas deputātiem. http://ej.uz/EsAtbalstu

Lēmums par atbalsta vēstuļu akcijas rīkošanu pieņemts arodbiedrības padomes ārkārtas sēdē, kurā padome akceptēja arī nostāju, ka tikai izpildot arodbiedrības minimālās prasības, iespējamas konstruktīvas tālākas sarunas ar valdību par nozares reformām.

"Mēs arī tiksimies ar visām valsts augstākajām amatpersonām un sadarbības partneriem, lai pārliecinātu viņus par pedagogu atalgojuma palielināšanas nepieciešamību. Pašlaik mēs vēl neplānojam streikot, bet mēģināsim sarunu ceļā panākt savu prasību izpildi un pedagogu streiks būs tikai galējs solis, ja arodbiedrības prasības netiks izpildītas," uzsvēra LIZDA priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Kā ziņots, trīs lielākās Latvijas izglītības darbinieku organizācijas nākušas klajā ar prasību valdībai no šī gada 1.septembra par 10% palielināt pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes, atbilstoši par 10% palielinot valsts budžeta mērķdotācijas pašvaldībām. Savukārt ar 2013.gada 1.janvāri arodbiedrības aicina palielināt finansējumu pedagogu, tostarp akadēmiskā personāla un zinātnisko institūciju darbinieku, darba samaksai vēl par 10%.