Var pieteikties eksāmenu kārtošanai četrās augstskolās

Līdz 10.aprīlim ir iespējams pieteikties centralizēto eksāmenu kārtošanai četrās Latvijas augstskolās, informē Valsts izglītības satura centra (VISC) sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

Reflektantiem, kuriem nav centralizētā eksāmena vērtējuma vai kuri vēlas to uzlabot, ir iespēja līdz pieteikties 2011./2012.mācību gada centralizēto eksāmenu kārtošanai Latvijas Universitātē, Daugavpils universitātē, Liepājas universitātē, Vidzemes augstskolā.

Eksāmenu norise šajās augstskolās tiks organizēta vienlaicīgi ar eksāmenu norisi skolās pēc vienotas pārbaudījumu norises kārtības. Ja persona vēlas kārtot eksāmenu augstskolā, par tā kārtošanu būs jāsamaksā noteikta naudas summa saskaņā ar attiecīgās augstskolas noteiktu cenrādi.

Lai kārtotu centralizētos eksāmenus, augstskolā ir jāiesniedz rakstisks iesniegums, norādot eksāmenus, kurus vēlas kārtot. Atbildīgā augstskolas amatpersona divu darbdienu laikā nodrošina izmaiņu reģistrēšanu valsts pārbaudījumu informācijas sistēmā.

Par nokārtotu centralizēto eksāmenu tiks izsniegts centralizēto eksāmenu rezultātus apliecinošs sertifikāts, kurš būs derīgs iesniegšanai jebkurā augstskolā.

Informācija par to, kā tiks kārtots eksāmens un cik maksā katra eksāmena kārtošana, ir pieejama katras augstskolas pirmsstudiju centros vai mājaslapās.