Veidos IBM Lietišķo pētījumu un studiju centru RTU

Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) parakstījusi sadarbības līgumu ar uzņēmumu "IBM Latvija" par IBM Lietišķo pētījumu un studiju centra izveidi universitātes Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē.

Centrs tiek dibināts ar mērķi izveidot laboratoriju, kurā tiktu izmantoti vismodernākie programmatūras risinājumi biznesa informācijas sistēmu projektēšanai un izstrādei un kurā varētu darboties ne vien IBM pārstāvji, klienti un biznesa partneri, bet arī RTU studenti, doktoranti un zinātnieki.

IBM sadarbībā ar RTU apņēmies sagādāt centra vajadzībām nepieciešamo aprīkojumu un programmatūru, savukārt RTU - piesaistīt augsti kvalificētus mācībspēkus un zinātniekus darbam centrā un nodrošināt telpas centra vajadzībām.

Sadarbības līgumu parakstīja "IBM Latvija" izpilddirektors Uģis Eriņš un RTU rektors Ivars Knēts.

RTU un "IBM Latvija" sadarbības līgums par pētniecības attīstības un izglītības kvalitātes veicināšanu tika parakstīts jau 2007.gadā un uz tā pamata izstrādāti vairāki jauni lekciju kursi, kā arī vairākos studiju kursos RTU tiek izmantota IBM programmatūra.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais