Sāksies kampaņa par bērnu drošību ikdienā

Šodien plkst.11 Rīgas Hanzas vidusskolā tiks atklāta informatīva kampaņa par bērnu drošību, kuras laikā jaunāko klašu skolēniem stāstīs par elektrodrošību, gāzes drošību, ugunsdrošību un personisko drošību, informē Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība(LBAS).

Kampaņas laikā informāciju par drošu rīcību varētu saņemt vairāk nekā 5000 bērnu.

Šī gada kampaņas laikā pie Vidzemes un Latgales 1.-6.klases skolēniem ar ceļojošiem busiņiem atbrauks kampaņas galvenais varonis drošības cimds ToDo un viņa komanda, atvedot sev līdzi drošāko mājokli pasaulē, kuru palīdzējuši iekārtot eksperti no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), Darba drošības un vides veselības institūta (DVVI), AS "Latvijas Gāze", AS "Latvenergo", Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), kā arī drošības kompānijas "Grifs AG".

ToDo mājoklis, kurā ietilpst virtuve, dzīvojamā istaba, garāža, pagalms, palīdzēs bērniem izprast dažādo drošības elementu vietu viņu ikdienā.

Kampaņas atkāšanas pasākumā piedalīsies LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers, IZM, Labklājības ministrijas, Iekšlietu ministrijas pārstāvji, kā arī speciālisti no DDVI, VUGD, Valsts darba inspekcijas, "Latvenergo", "Latvijas Gāzes" un drošības kompānijas "Grifs AG".Kampaņu organizē LBAS sadarbībā ar IZM.