Bolderājas Mūzikas un mākslas skola rīko jauno čellistu un vijolnieku konkursu

Bolderājas Mūzikas un mākslas skola jau septīto gadu pēc kārtas rīko Latvijas mūzikas skolu audzēkņu - jauno čellistu un vijolnieku konkursu. Šogad konkurss notiks 12.martā, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā, Stūrmaņu ielā 31.

Šajā pasākumā savu profesionālo varēšanu un radošo potenciālu apliecinās ap 60 audzēkņi no visas Latvijas mūzikas skolām četrās vecuma grupās. Konkursantu sniegumi stāsies profesionālas žūrijas priekšā, kurā darbosies labi pazīstami mūzikas pedagogi. Vijolnieku sniegumu vērtēs Nellija Sarkisjana, Dagmāra Ķezbere un Gabriela Paraša, savukārt čellistus - Ligita Zemberga, Agne Sprūdža un Romans Trautmans.

Konkurss noslēgsies ar laureātu godināšanu un muzicēšanu kopā ar Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas orķestri Andra Gaiļa vadībā.

Ik gadus Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas rīkotais konkurss saistīts ar nozīmīgu notikumu pasaules vai vietējās mūzikas dzīvē. Konkursi tikuši veltīti Mocarta mūzikai, festivālam "Francijas pavasaris", latviešu, zviedru, krievu komponistu mūzikai. Šī gada konkurss veltīts Itāļu vecmeistaru mūzikai.

Bolderājas Mūzikas skolā būs skatāma konkursa norisei veltītā skolas Mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstāde, kurā bērni radījuši savus darbus, iedvesmojoties no Itālijas vecmeistaru darbiem.

Jauno vijolnieku un čellistu konkursu tradicionāli ir atbalstījusi Rīgas dome, atbalstītāju vidū ir arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestris un Rīgas Stradiņa universitātes aula, sniedzot konkursa uzvarētājiem iespēju - apmeklēt lieliskus klasiskās mūzikas koncertus.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.