Rīgas Stradiņa universitātē notiks Atvērto durvju diena

© f64

Sestdien, 17.martā, laikā no pulksten 11:00 līdz 16:00, Rīgas Stradiņa universitātē notiks Atvērto durvju diena.

Tās laikā apmeklētājiem būs iespēja uzzināt par medicīnas un sociālo zinātņu studijām RSU, tikties ar pasniedzējiem, klausīties grupas "Ēnas" priekšnesumu, kā arī turpināt pērn iesākto tradīciju - ikvienam būs iespēja kopā ar gleznotāju Kristīni Luīzi Avotiņu radīt kopīgu mākslas darbu. Pasākumu vadīs RSU bijusī studente, TV un radio dīva Ketija Dombrovska.

Interesenti par medicīnas un veselības aprūpes studijām tiek aicināti ierasties pulksten 11:00, RSU Aulā, kur viņus sagaidīs RSU rektors, profesors Jānis Gardovskis. Jauniešiem tiks demonstrēta filma par RSU vēsturi un attīstību, kā arī tiks sniegta Medicīnas fakultātes dekāna, asoc. profesora Arda Platkāja prezentācija par medicīnas un veselības aprūpes studijām RSU. Pēc prezentācijas, pulksten 12:00 topošie studenti varēs iepazīties ar dekāniem, pasniedzējiem un studentiem, kā arī apmeklēt universitātes telpas.

Savukārt, sociālo zinātņu interesentus uz tikšanos RSU Aulā, pulksten 14:00 gaidīs RSU Mācību prorektore profesore Ilze Akota, pasākuma vadītāja Ketija Dombrovska un grupa "Ēnas". Viņi stāstīs par sociālo zinātņu studijām RSU, bet pulksten 15:00 interesentiem būs iespēja iepazīties ar dekāniem, studiju programmu vadītājiem un studentiem.

RSU Atvērto durvju dienā no pulksten 11:00 līdz 16:00 notiks lielformāta gleznas radīšana kopā ar mākslinieci Kristīni Luīzi Avotiņu, kad ikviens Atvērto durvju dienu apmeklētājs varēs, ņemot rokās otu ar krāsām, piedalīties lielformāta gleznas veidošanā. Vēlāk glezna tiks izstādīta RSU foajē, kur šobrīd jau arī atrodas ar Elitu Patmalnieci iepriekšējā Atvērto durvju dienā kopīgi veidotā glezna (Video no 2011. gada RSU Atvērto durvju dienas var noskatīties YouTube).

RSU rektors, profesors Jānis Gardovskis: "Ar katru gadu pieaug studētgribētāju interese par studijām RSU, tāpēc arī šogad esam parūpējušies, lai topošie studenti jau savlaicīgi var saņemt kvalitatīvu informāciju par studijām un iepazīt nākamos pasniedzējus, kā arī, lai Atvērto durvju diena būtu patīkami pavadīta sestdiena. Jau otro gadu aicināsim katru apmeklētāju piedalīties mākslinieciskā eksperimentā, kopīgas gleznas radīšanā.

Kristīne Luīze Avotiņa norāda: "Gleznā, ko veidošu kopā ar RSU Atvērto durvju dienas apmeklētājiem, esmu iecerējusi gleznot daudz pavasarīgu ziedu, tādējādi simbolizējot ne vien pavasara atnākšanu, bet arī ievelkot pirmās krāsainās līnijas topošo studentu jaunajā dzīvē. Lai arī šobrīd grūti pateikt, kāds tieši būs iznākums, jo mākslas darba tapšanas procesā galarezultāts nav paredzams, es ceru, ka minētais lielformāta attēls iezīmēs jaunu, krāsainu un dzīvespriecīgu sākumu tās veidotāju dzīvēs."

Visas dienas garumā RSU apmeklētāji Informācijas centrā varēs pastāvīgi papildus uzzināt par visām iestāšanās prasībām un sagatavošanās kursiem. RSU Studējošo pašpārvalde gaidīs vidusskolēnus, lai pastāstītu viņiem par studentu ikdienu un ārpus studiju aktivitātēm. Savukārt RSU Muzejā apmeklētāji varēs iepazīsties ar izstādi "Stradiņu "kods"", kas skaidro RSU nosaukumā esošās dzimtas vārda vēsturi.

Latvijā

Strādājošam pensionāram reizi gadā ir tiesības lūgt pensijas pārrēķinu, ņemot vērā veiktās sociālās apdrošināšanas iemaksas. Taču pensijas pārrēķins par labu senioram nenotiek automātiski. Lai to izdarītu, ir jāvēršas ar iesniegumu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Svarīgākais