Notiks diskusija "Ceļš uz izcilu izglītību Latvijā"

Sestdien, 3.martā, Stokholmas Ekonomikas augstskolā Rīgā notiks seminārs – diskusija “Ceļš uz izcilu izglītību Latvijā”, kurā ar priekšlasījumu „Somijas pieredze izcilas izglītības veidošanā. Pārmaiņu vadīšana. Kā Somija to panāca” piedalīsies izglītības eksperts un Somijas izglītības sistēmas veidotājs Pasi Sālbergs (Pasi Sahlberg), izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzstāsies ar priekšlasījumu „Kāpēc pārmaiņas ir nepieciešamas?”.

Seminārā uzstāsies arī citi izglītības eksperti, tajā piedalīsies ap 200 dalībnieku no Latvijas izglītības iestādēm, kā arī valdības, vēstniecību un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Diskusijā ar Pasi Sālbergu piedalīsies izglītības un zinātnes ministrs R.Ķīlis, skolu vadītāji, skolotāji, augstskolu vadītāji, politiķi, uzņēmēji, ar izglītību saistītu nevalstisko organizāciju pārstāvji. Uz semināru ir aicināti Skandināvijas un Baltijas valstu, Lielbritānijas, Īrijas, Kanādas un ASV vēstnieki.

Izglītības sistēma Somijā ir atzīta par pasaulē labāko. Starptautiskie rādītāji liecina, ka Somijas pilsoņi ir vieni no visizglītotākajiem pasaulē. Tas panākts, radot vispārējas izglītības sistēmu, kas ikvienam garantē labu un visaptverošu izglītību. Tās pamatā ir uz bērna individuālo un holistisko attīstību vērsts izglītības programmu formāts un saturs; daudz ieguldīts skolotāju profesionalitātes un profesijas prestiža celšanā; sabiedrībā izglītība tiek uzskatīta par valsts attīstībai nozīmīgu vērtību.

Semināru organizē Somijas vēstniecība, biedrība Elja50 un izglītības programma Iespējamā misija.