Sagatavots jauns metodiskais materiāls par vingrošanu pirmsskolās

Piektdien, 24.februārī plkst. 12.00 Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) Izglītības pārvalde organizē metodiskā materiāla pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem "Vingrinājumi pirmsskolas vecuma bērniem sporta un grupu nodarbībās" prezentāciju.

Izglītības pārvaldes Izglītības atbalsta nodaļa sadarbībā ar Sporta medicīnas valsts aģentūras speciālistiem metodisko materiālu ir veidojusi, lai padziļinātu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu izpratni par fiziskās aktivitātes nozīmi bērna attīstībā, nostiprinātu attīstošo vingrinājumu izpildes metodiku un sniegtu izpratni par vingrinājumu izpildi bērniem ar veselības problēmām.

Stāja bērniem pamatā veidojas agrīnā vecumā. Pēc Sporta medicīnas valsts aģentūras datiem Latvijā bērniem diagnosticēti izteikti balsta un kustību sistēmas traucējumi. Pareiza stāja konstatēta tikai 4% jaunākā vecuma bērniem, visbiežāk vērojamas stājas asimetrijas.

Vairumā gadījumu stājas izmaiņām pirmskolas vecuma bērniem ir funkcionāls raksturs, un par iemeslu tām ir muskulatūras un saišu vājums. Profilaktiski nepieciešams nodrošināt atbilstošu fizisko aktivitāšu daudzumu un vispārattīstošu vingrinājumu iekļaušanu sporta nodarbībās, kuru pilnveidošanai varētu palīdzēt jaunais metodiskais materiāls.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.