Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Mūžizglītības programma „Erasmus” svin 25 gadu jubileju

2012. gadā Eiropas Savienības Mūžizglītības programma „Erasmus” svin savu 25. gadadienu.

Lai atzīmētu nozīmīgo jubileju, Briselē janvāra pēdējās un februāra pirmajās dienās pulcējās pārstāvji no visām 33 programmas dalībvalstīm – no katras valsts pa vienam studentam un vienam augstskolu personāla pārstāvim. „Erasmus vēstnieki” no Latvijas ir Latvijas Mākslas akadēmijas rektors prof. Aleksejs Naumovs un Latvijas Universitātes studente Madara Apsalone.

„Erasmus” gadadienas svinību ietvaros notika visu valstu „Erasmus vēstnieku” tikšanās ar Eiropas Savienības komisāri izglītības jautājumos Andrūlu Vasilju, Eiropas Parlamenta prezidentu Martinu Šulcu un Eiropas Parlamenta Kultūras un izglītības komitejas priekšsēdētāju Dorisu Paku.

Latvijas Mākslas akadēmijas rektors prof. Aleksejs Naumovs kā viens no „Erasmus vēstniekiem” vēsta, ka, salīdzinot ar citām programmas dalībvalstīm, Latvijas dalība „Erasmus” mobilitātē vērtējama izteikti pozitīvi. Latvijai ir labi rādītāji gan kredītpunktu pārnešanā, gan studentu un docētāju mobilitātes dinamikā kopumā.

Attiecībā uz augstākās izglītības attīstības stratēģiju, Eiropas Savienības komisāre izglītības jautājumos Andrūla Vasilju pauda nostāju, ka Eiropas telpā augstākajai izglītībai ir liela nozīme un Eiropas Savienības vīzija neparedz budžeta vietu likvidēšanu, kas ir kļuvis par aktuālu diskusiju tematu Latvijā.