Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēts DU rektors

20.janvāra sēdē Latvijas Rektoru padomes priekšsēdētāja amatā atkārtoti tika ievēlēts Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis.

A.Barševskis ir bioloģijas zinātņu doktors, profesors, Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis, daudzu zinātnisko publikāciju autors. Rektoru padomes pārstāvji augstu novērtēja A.Barševska līdzšinējo darbību Rektoru padomes priekšsēdētāja amatā, ievēlot viņu šajā amatā atkārtoti, pie tam - vienbalsīgi.

Rektoru padomes priekšsēdētājs pateicās kolēģiem par līdzšinējo atbalstu, kopīgo darbu un izteikto uzticību. "Pašlaik augstākajā izglītībā notiek būtiskas pārmaiņas, mūs gaida nopietnas diskusijas. Viens no Rektoru padomes uzdevumiem ir pierādīt sabiedrībai un politiķiem, ka augstākā izglītība Latvijā nav "sarūkoša joma", kā uzskata atsevišķi politiķi, bet viena no būtiskākajām tautsaimniecības nozarēm, kura spēj sagatavot sabiedrībai vajadzīgus, kvalificētus speciālistus ar "augstu pievienoto vērtību". Darāmā būs ļoti daudz!", norādīja A.Barševskis.

Rektoru padome ir koleģiāla konsultatīva institūcija, kuru sadarbības koordinēšanai un nepieciešamo kopējo pasākumu organizēšanai izveidojušas visas Latvijas augstskolas un kurā ietilpst visu valsts akreditēto augstskolu rektori. Rektoru padome gatavo priekšlikumus un atzinumus par likumprojektiem un citiem normatīvajiem aktiem augstākās izglītības un zinātnes jomā, pārstāv Latvijas augstskolas ārvalstīs, kā arī savas kompetences ietvaros risina citus ar augstskolu darbību saistītus jautājumus. Rektoru padome darbojas, pamatojoties uz Augstskolu likumu un Rektoru padomes nolikumu.

Svarīgākais