Parakstīts sadarbības līgums starp Latvijas Universitāti un "Lattelecom"

Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš un elektronisko pakalpojumu uzņēmuma Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis parakstījuši sadarbības līgumu.

Tas paredz Latvijas Universitātes un Lattelecom grupas uzņēmumu sadarbību studiju procesa atbalstā, prakses vietu nodrošināšanā, kā arī karjeras atbalsta pasākumu organizēšanā universitātes studentiem.

Tikšanās laikā Latvijas Universitātes rektors M.Auziņš un Lattelecom valdes priekšsēdētājs J.Gulbis pārsprieda iespējamo sadarbības līguma paplašināšanu nākotnē, sadarbojoties ne vien studentu kompetenču pilnveidē, bet arī īstenojot kopīgus projektus jaunu tehnoloģiju ieviešanā, infrastruktūras attīstībā, kā arī zinātnes un studiju platformu uzlabošanā.

"Veiksmīga sadarbība notiek jau šobrīd, jo Lattelecom uzņēmuma profesionāļi augstskolā uzstājušies ar vieslekciju un dalījušies pieredzē par aktualitātēm nozarē. Tāpat Universitātes studenti ir kārtojuši kvalifikācijas praksi uzņēmumā, padziļinot zināšanas un profesionālās iemaņas. Šāda sadarbība veicina augstskolas studentu integrāciju darba tirgū, kas ir būtisks priekšnosacījums individuālo profesionālo kompetenču un prasmju pilnveidošanā, kā arī efektīvas konkurētspējas nodrošināšanā," atzīst LU Karjeras centra pārstāve Rita Tālmane.

"Mums ir svarīgi veidot ilgtermiņa sadarbību ar augstskolām un atbalstīt studentu profesionālo izaugsmi, jo arī turpmāk mums būs nepieciešami augsti kvalificēti speciālisti, kas augstskolā apgūtās teorētiskās zināšanas spēs izmantot praktiskā darbā. Mēs dalāmies ar savām zināšanām un pieredzi un dodam iespēju arī jauniešiem pierādīt sevi, izstrādājot un īstenojot jaunas idejas," norāda Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Augstskolas cieša sadarbība ar Latvijas uzņēmumiem veicina jauno profesionāļu zināšanu sekmīgu pārnesi uz sabiedrību un tautsaimniecību.

Latvijā

Jāvērtē, vai un kā sankciju piemērošana nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm ietekmētu iestāžu pakalpojumu saņēmējus - iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais