Latvijas Mūzikas akadēmijā apbalvo "Gada balvas 2011" laureātus

Trešdien, 11. janvārī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Swedbank Gada balvas pasniegšanas ceremonijā par izciliem sasniegumiem 2011.gadā tika apbalvoti – JVLMA profesors Jānis Maļeckis, kā arī studentes Dace Zālīte (čells) un Agnese Nikolovska (flauta).

Gada balvas pasniegšanas ceremonija noritēja JVLMA 92.dzimšanas dienas svinību ietvaros.

Jau astoto gadu JVLMA dzimšanas dienas svinību ietvaros tiek pasniegta JVLMA un Swedbank Gada balva par izciliem sasniegumiem mūzikā 2011. gadā.

JVLMA Kameransambļa un klavierpavadījuma katedras profesors Jānis Maļeckis, saņēma balvu nominācijā Gada mācībspēks par 2011. gadā veiktu izcilu pedagoģisko darbu, meistarklašu vadību, aktīvo dalību mūzikas festivālos, kā arī profesora ieguldījumu audzēkņu augsto sasniegumu veicināšanā starptautiskos konkursos.

Savukārt, balvas nominācijā Gada jaunais mūziķis balvas saņēma Dace Zālīte, JVLMA Stīgu instrumentu katedras profesionālā bakalaura studiju programmas 4. kursa studente, par augsto sniegumu D.Šostakoviča Koncerts čellam E dur op. 107 atskaņojumā kopā ar JVLMA simfonisko orķestri, aktīvu koncertdarbību un dalību orķestru darbībā un Agnese Nikolovska, JVLMA Pūšaminstrumentu katedras profesionālā maģistra studiju programmas 2. kursa studente, par iegūto laureātes titulu XIV Starptautiskajā Frīdriha Kūlava flautistu konkursā Vācijā, aktīvu koncertdarbību un ieguldījumu orķestru un kameransambļu darbībā.

Ar apsveikuma runu laureātus sveica Latvijas Republikas kultūras ministre Žaneta Jaunzeme – Grende,apbalvojumus laureātiem pasniedza JVLMA rektors profesors Artis Sīmanis un AS Swedbank valdes locekle Irīna Pīgozne.

Dzimšanas dienas svētku koncerta ietvaros Gada balvas laureāti sniedza koncertpriekšnesumus.

Svarīgākais