Liepājas skolēni brīvlaikā mācās

Mācības rudens brīvdienu nedēļā Liepājā notiek divās skolās – J. Čakstes 10. vidusskolā un 8. vidusskolā. 10. vidusskolas direktore Vilija Varanauska apliecināja, ka pārcelt brīvlaika nedēļu uz vēlāku laiku mudinājuši apstākļi, raksta laikraksts "Kurzemes vārds".

"Mēs esam laimīgi, ka mūsu skola iekļauta Eiropas Savienības atbalstītā projektā "Energoefektivitātes paaugstināšana Liepājas pilsētas izglītības iestādēs". Darbi varētu sākties apmēram novembra vidū. Pamatojoties uz to, ka skolai ir jānodrošina noteiktā zināšanu apguves programma, nācās domāt, kā sabalansēt mācības ar remontdarbu norisi. Skolas vadītāja uzskata, ka laikā, kamēr strādā celtnieki, bērni nevarēs pilnvērtīgi mācīties.

Izglītības pārvaldes vadītāja Ludmila Molčanova atzina, ka skolām ir tiesības pārlikt brīvdienas uz citu laiku, ja radušies konkrēti apstākļi.

"Mēs brīvlaika nedēļas samainījām. Bērni bija brīvi pagājušajā nedēļā, jo mums skolā gaiteņos mainīja grīdas segumu," paskaidroja 8. vidusskolas direktore Jevgēņija Mickēviča, atzīstot, ka visa viņas vadītā izglītības iestāde dzīvo remonta apstākļos. 8. vidusskola ir iesaistīta trīs lielos projektos, kas visi vērsti uz mācību iestādes vides sakārtošanu. "Jāpaciešas, vēlāk toties būs labi, silti, gaiši un mājīgi."

Ludmila Molčanova atzina, ka izglītības iestādēm nākas un nāksies rēķināties ar neērtībām remonta laikā. Un katra skola to risina pēc saviem ieskatiem.

Projektā "Energoefektivitātes paaugstināšana Liepājas pilsētas izglītības iestādēs" iekļautas septiņpadsmit izglītības iestādes.

Svarīgākais