Īslīcē skolu pārvērš par "cietumu"

Uz vienu dienu Īslīces vidusskolas 10. klases audzēkņi iejutušies cietumnieku lomā. 23. oktobrī mācību iestādē notiek tradicionālās desmito iesvētības. Direktora vietniece Inita Nagņibeda informē, ka šogad 11. klases audzēkņi izvēlējušies tēmu «cietums», informē portāls "bauskasdzive.lv".

Edgars Liepa no 11. klases iejuties cietuma uzrauga lomā: «Protams, tā ir tikai spēle, desmitajiem esam sagatavojuši daudz un dažādus pārbaudījumus. Vai skolā mēs tiešām jūtamies kā cietumā? Varētu atbildēt apstiprinoši, jo dažādi ierobežojumi jau te pastāv. Taču tie ir tādi pozitīvi, kārtību nodrošinoši aizliegumi.»

10. klases audzēknes Lāsma Milgrāve un Andra Rauda atzīst, ka ar interesi iesaistījušās vecāko klašu skolēnu rīkotajos iesvētību pārbaudījumos. «Esam nedaudz satraukušās, bet tas tā vairāk pa jokam. Šādas desmito iesvētības padara interesantāku, daudzveidīgāku skolas dzīvi, saliedē klases kolektīvu,» pārliecināta L. Milgrāve. Savukārt A. Rauda piebilst, ka nākamajā gadā viņa ar klases kolektīvu noteikti gatavos neparastus pārbaudījumus jaunākajiem skolas biedriem.

Dažādi neparasti uzdevumi 10. klases audzēkņiem jāveic visas dienas garumā. Starpbrīžos uzraugu pieskatīti viņi kopj skolas telpas, mazgā gaiteņus. Pusdienās paredzēta īsta ieslodzīto maltīte. Savukārt dienas otrajā pusē skolas audzēkņus un pedagogus pārsteigs neparasts cietumnieku šovs.

Svarīgākais