Skolu direktori atbalstīs protesta akcijas

Latvijas Izglītības vadītāju asociācija (LIVA) šodien valdes sēdē nolēmusi atbalstīt Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) protestus, ja tādi tiks rīkoti, aģentūru LETA informēja LIVA prezidente Dzintra Kohva.

Kā norādīja Kohva, šādi skolu direktori vēlas parādīt, ka seko līdzi tam, kas notiks ar finansējumu izglītībai un to, vai valdības pārstāvju dotie solījumi, ka pēc jaunā izglītības finansēšanas modeļa skolēnam "sekojošais" finansējums nākamgad tiks palielināts.

Jau ziņots, ka LIZDA šobrīd risina sarunas ar Izglītības un zinātnes ministriju par savu prasību izpildi, no kurām lielākā daļa saistās ar finansējuma nesamazināšanu izglītībai. Joprojām aktuāls ir arī jautājums par protesta akciju rīkošanu, kas varētu izpausties gan kā vispārējs streiks novembra otrajā nedēļā, gan arī protesta akcijas pie Saeimas, parlamentam skatot 2010.gada budžetu.

Tomēr gala lēmums šajā jautājumā varētu tikt pieņemts LIZDA Padomes sēdē 30.oktobrī.

Šodien sēdes laikā LIVA biedri informēti arī par to, ka ministrija šobrīd strādā pie jaunas izglītības programmu licencēšanas un akreditācijas kārtības, kas varētu vienkāršot minētos procesus, ļaujot pirms programmas iesniegšanas Izglītības kvalitātes valsts dienestā elektroniski saņemt konsultācijas.

Konsultācijas bijušas iespējamas arī iepriekš, kad programmas licencēšanu un akreditāciju veicis Izglītības un zinātnes Vispārējās izglītības departaments, tomēr konsultēšanās process bijis garāks un, iespējams, arī sarežģītāks, norāda Kohva, piebilstot, ka dienests ir ieinteresēts saņemt pēc iespējas kvalitatīvākas un saturiski noformētākas programmas.

Svarīgākais