Jānis Vanags apstiprināts Lutera Akadēmijas rektora amatā

Šodien, 2011.gada 11.oktobrī, Ministru Kabinets (MK) apstiprināja teoloģijas zinātņu doktoru Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas (LELB) arhibīskapu Jāni Vanagu par Lutera Akadēmija rektoru.

Atbilstoši Augstskolu likumam augstskolas ievēlēto rektoru pēc augstskolas dibinātāja ierosinājuma apstiprina Ministru kabinets. Atbilstoši Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas likumam LELB augstskolās rektora iecelšanas un apstiprināšanas kārtību nosaka LELB.

2011.gada 23.augustā augstskolā tika sasaukta Satversmes sapulce un rīkotas rektora vēlēšanas, kurās par rektoru tika ievēlēts teoloģijas zinātņu doktors Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags. Satversmes sapulces ievēlētais rektora kandidāts LELB Virsvaldes prezidija sēdē tika apstiprināts 2011.gada 25.augustā.

Lutera Akadēmijas Satversme nosaka, ka par rektoru var ievēlēt profesoru vai personu, kurai ir doktora grāds, vai LELB arhibīskapu. Satversmes sapulce rektoru ievēl uz pieciem gadiem ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Termiņa ierobežojums nav attiecināms, ja par rektoru tiek ievēlēts LELB arhibīskaps.