Rēzeknes augstskolā diskutēs par reliģisko daudzveidību

29. un 30.oktobrī notiks akadēmiska konference skolotājiem "Reliģiskās dažādības tematika izglītībā - Eiropas, nacionālā un reģionālā dimensija". Konferences atklāšana notiks Rēzeknes Mākslas vidusskolas Mākslas namā.

Kādai jābūt reliģiskajai izglītībai - konfesionālai, starpkonfesionālai, dažādas reliģijas ietverošai? Kā reliģiskās izglītības politikā līdzsvaroti atspoguļot izglītības politikas eiropeisko, nacionālo un reģionālo dimensiju? Vai krīzes apstākļos šādi jautājumi vispār ir aktuāli? Tie ir tikai daži no jautājumiem, par kuriem konferences gaitā ar pārdomātiem un pieredzē balstītiem viedokļiem dalīsies izglītības politikas īstenotāji, nevalstisko organizāciju un akadēmisko aprindu pārstāvji, informē Rēzeknes augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Kivleniece-Kuzņecova.

Simpozijā plānoti gan dažādu augstskolu ekspertu referāti, gan Rēzeknes etnoreliģisko kopienu (ebreju reliģiskās draudzes un vecticībnieku) pārstāvju uzrunas.

Konferenci rīko starpkonfesionāla nevalstiska organizācija "Latvijas Bībeles biedrība" sadarbībā ar Rēzeknes Augstskolas Humanitāro zinātņu katedru un Letonikas institūtu, kā arī Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultāti. Šo konferenci atbalsta Eiropas Kopienas Programma Nodarbinātībai un sociālai solidaritātei - PROGRESS (2007.-2013.g.). Konference un ar to saistītās aktivitātes ir daļa no projekta, kuru koordinē LR Tieslietu ministrija.

Svarīgākais