Valdībā plānots apstiprināt mērķdotāciju pašvaldību izglītības iestādēm sadalījumu

Rīt, 2011.gada 4.oktobrī, Ministru kabinetā (MK) plānots apstiprināt IZM sagatavoto rīkojuma projektu par mērķdotācijām pašvaldībām – pašvaldību izglītības iestādēm, finansējuma sadalījumu.

No 2011.gada 1.septembra nav izmaiņu saistībā ar pedagogu atalgojumu un aprēķina metodika nav mainīta. Mērķdotācijas pašvaldības izglītības iestāžu un privāto izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai tiek aprēķinātas un sadalītas pēc vienotiem principiem, ņemot vērā skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotās mācību programmas.

Mērķdotācijas aprēķins pašvaldībām pedagogu atalgojumam un speciālo izglītības iestāžu uzturēšanas izdevumiem veikts, pamatojoties uz pašvaldību ievadīto un apstiprināto informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS) – skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotajām mācību programmām, kā arī MK noteikumos paredzētajiem koeficientiem. Tā kā mācību gads un finanšu gads ir atšķirīgi periodi, finansējums 2011.gada septembrim – decembrim tiek aprēķināts tikai tad, kad skolas un pašvaldības iesniegušas un apstiprinājušas informāciju par skolēnu skaitu jaunajā mācību gadā, kas, atbilstoši MK noteikumiem, VIIS jāievada septembra sākumā noteiktajos datumos.

IZM republikas pilsētu/novadu kontos pārskaitījusi daļu no 2011./2012.mācību gada nepieciešamā finansējuma pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām - pārskaitījuma apmērs atbilst 1/4 daļai no iepriekš apstiprinātās mērķdotācijas apmēra šī gada pēdējiem četriem mēnešiem, kas nodrošinās savlaicīgu pedagogu atalgojuma izmaksu par septembri.

Svarīgākais