Limbažu novadā izveidota ģimnāzija

Vakar, 29.septembrī, Limbažu novada pašvaldības dome ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) saskaņojumu Limbažu 1.vidusskolai piešķīra ģimnāzijas statusu un nosaukumu - Limbažu novada ģimnāzija.

Jau ziņots, ka Limbažu 1.vidusskola IZM iesniedza dokumentus, kas apstiprina skolas atbilstību ministru kabineta noteikumiem ģimnāzijas statusa piešķiršanai un saņēma ministrijas atbalstu.

„Prieks par izglītības reorganizācijas procesa rezultātu. Limbažu novads jau sen to bija pelnījis,” atzīst Limbažu novada pašvaldības vadītājs Aigars Legzdiņš. Līdzšinējās Limbažu 1.vidusskolas, tagad Limbažu novada ģimnāzijas direktore Ineta Zariņa ar gandarījumu uzsver: „Tā ir laba ziņa Limbažu novada sabiedrībai un solis uz priekšu izglītības attīstībai visā novadā.” Direktore arī norāda, ka priekšā nākamais mērķis – valsts ģimnāzijas statusa iegūšana, bet tas būs atkarīgs no skolēnu skaita, kam jābūt 150, pārējos valsts ģimnāzijas kritērijus skola izpilda jau šobrīd.

Jāatgādina, ka oktobris būs pirmais mēnesis, kad Limbažu novada 10. – 12.klašu skolēni gan jaunizveidotajā ģimnāzijā, gan Limbažu 3.vidusskolā, kuriem iepriekšējā semestra vērtējums uz liecības nevienā mācību priekšmetā nav zemāks par 6 ballēm un vidējas vērtējums semestrī ir vismaz 7 balles, saņems Limbažu novada pašvaldības piešķirtās stipendijas 10 - 20 Ls mēnesī atkarībā no vidējā vērtējuma.