Daugavpils universitātē diskutēs par mūzikas pedagoģijas problēmām

2011. gada 22.-24.septembrī Daugavpils Universitātē jau 7. reizi notiks starptautiskā zinātniskā konference "Mūzikas pedagoģijas problēmas", ko organizē Daugavpils Universitāte sadarbībā ar Tallinas Universitāti (Igaunija), Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmiju (Lietuva) un Linkopingas Universitāti (Zviedrija).

Konference tiek rīkota ar mērķi veikt zinātnieku pētījumu rezultātu apmaiņu un veicināt starptautisko sadarbību speciālistu sagatavošanā mūzikas izglītības jomā. Konferences laikā darba grupās tiks apspriestas tādas ar mūzikas pedagoģiju saistītas tēmas, kā mūzikas mācību procesa skatījums mūsdienu izglītības paradigmas kontekstā; mūzikas izglītības nacionālo tradīciju saglabāšana un attīstība; skolotāja un skolēnu mijiedarbības iespēju realizācija mūzikas mācību procesā; multikulturālās vides veidošana un attīstība mūzikas mācību procesā u.c. Konferences ietvaros 22.septembrī notiks arī koncertējošā Latvijas pianista Jurija Spigina solo koncerts, bet 23.septembrī tiks prezentēta Daugavpils Universitātes doktorantes Inetas Zīmeles - Šteinas grāmata "Klavierspēles ābece", kas ir mācību līdzeklis 5-6 gadus veciem bērniem.

Konferencē piedalīsies zinātnieki no Dienvidāfrikas, Igaunijas, Kanādas, Latvijas, Lietuvas, Norvēģijas, Singapūras, Somijas, Šveices un Taivānas. Kopumā konferencē līdzdarbosies aptuveni 120 dalībnieku.

Konferences atklāšana notiks 22.septembrī plkst. 13:00 Daugavpils Universitātē, Parādes ielā 1, 115. auditorijā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais