Jelgavas pilī būs Azemitologa svētki

© f64

30.septembrī Jelgavas pils pagalmā augstskolas visu specialitāšu simbols – zinību vīrs Azemitologs – jau 44.reizi sveiks deviņu LLU fakultāšu 1.kursā studējošos, ieskaitot tos lielajā studentu saimē.

Rosība Jelgavas pils apkārtnē sāksies vēl pirms plkst.14, kad no visas pilsētas parku pieskandinās koši ģērbti, jaunieši smaida un satraukuma pilnām sejām, gatavojoties pacilātā noskaņojumā iesoļot pils pagalmā.

Šogad kā svētku moto izvēlēta Indijas garīgā līdera Mahatmas Gandija atziņa „Ja vēlies, lai pasaule mainās – mainies pats”. To, attēlojot aktualitātes izvēlētajā profesijā, politikā, ekonomikā, tautsaimniecībā un izglītībā, fakultāšu pirmkursnieki izspēlēs teatralizētā četru minūšu uzvedumā. Jauniešu atraktivitāti, vienotību un asprātību – studentiskumu – vērtēs Azemitologs un viņa zvērinātā žūrija.

Lai iegūtu kādu no galvenajām balvām – Lielo vai Mazo ceļojošo balvu – fakultātes kolektīvam jābūt radošam, iespējami asprātīgi paužot savu pasaules redzējumu. Tāpat jauniešiem jāņem vērā, ka labu iespaidu uz žūriju atstās citu fakultāšu atbalstīšana un pozitīva pirmā iespaida radīšana, ienākot pils pagalmā.

Svētku mērķis ir pirmkursnieku saliedēšana un ciešākas draudzības veidošana kursā. Tie ir nozīmīgi svētki gan studentiem, jo īpaši pirmkursniekiem, gan augstskolai, lai apliecinātu un sajustu piederību Alma Mater.

Vēstures lappuses augstskolas žurnālā „Plēsums” liecina, ka aizvadīto 15 gadu laikā Lielo balvu visvairāk ieguvuši Tehniskās fakultātes un Lauku inženieru fakultātes jaunieši – katri pa piecām reizēm. Trīs reizes balvu izcīnīja Veterinārmedicīnas fakultātes topošie speciālisti, bet divas (2009.un 2010.gadā) – Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studējošie.

Svētku pirmsākumi meklējami 1968.gadā, kad augstskolas patrons Azemitologs 1.kursu jauniešus pirmo reizi ieskaitīja lielajā studentu saimē. Kopš tā laika svētki tiek svinēti ik gadu un fakultāšu jaunākie pārstāvji sacenšas Lielās, Mazās un veicināšanas balvu izcīņā. Azemitologs – tā ir tradīcija, piederības sajūtas, mīlestības un uzticības veidotāja!

Svarīgākais