RTU ēkas logos jau parādījies "krīzes noformējums"

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studenti RTU centrālo ēku logus, kas vērsti uz Strēlnieku laukumu, jau šovakar izdekorējuši "krīzes noformējumā", neskatoties uz to, ka logu dekorēšanu bija iecerēts veikt tikai rīt.

īpašais noformējums ēkas logos izveidots, lai pievērstu sabiedrības uzmanību brūkošajai augstākās inženiertehniskās izglītības sistēmai.

Pozitīvais augstākās izglītības un zinātnes scenārijs paredz, ka finansējums augstākajai izglītībai un zinātnei tiks saglabāts vismaz 2009.gada līmenī, tāpēc puse RTU ēkas logu simboliski parāda pozitīvu Latvijas augstākās izglītības un zinātnes nākotni - ar kvēlojošām spuldzēm, sarežģītām fizikas formulām un tamlīdzīgi, kas norāda uz veiksmīgu inženiertehniskās izglītības, zinātnes un līdz ar to arī Latvijas tautsaimniecības attīstību.

Savukārt negatīvais scenārijs, kas paredz finansējumu augstākajai izglītībai un zinātnei samazināt vēl par 31%, norāda uz to, ka Latvijas talantīgākie jaunieši pametīs valsti un dosies studēt uz ārzemēm, tāpēc otrā RTU ēkas pusē logus rotā no policijas aizsarglentēm veidoti krusti, vēstīja Zeps.

RTU sauklim "Zināt. Spēt. Radīt." virs ēkas centrālajām ieejas durvīm pievienots priedēklis "ne", veidojot saukli "Nezināt. Nespēt. Neradīt.", jo kā norāda studenti, uz šādu nākotni virzīsies Latvija valdības solītā finanšu samazinājuma gadījumā.

"Ja valdība samazinās finansējumu arī prioritārajām studiju programmām un zinātnes nozarēm, inženiertehnisko jomu studenti masveidā aizplūdīs uz ārzemēm. Ja sociālo un humanitāro jomu pārstāvjiem to izdarīt ir sarežģītāk, tad inženiertehnikajiem speciālistiem robežas ir atvērtākas. Ar savām aktivitātēm vēlamies pievērst sabiedrības uzmanību šai problēmai," uzsvēra RTU Studentu parlamenta prezidents.

Svarīgākais