RTU studenti protestē pret finansējuma samazināšanu augstākajai izglītībai un zinātnei

No šodienas līdz piektdienai, 23.oktobrim, Rīgas Tehniskajā universitātē studenti rīko protesta akcijas, lai iebilstu pret turpmāku finansējuma samazināšanu augstākajai izglītībai un zinātnei, informēja universitātē.

RTU Studentu parlamenta rīkotās akcijas "Nākotne - ar vai bez augstākās izglītības" laikā galvenokārt uzmanība tiks vērsta uz inženiertehniskās izglītības izredzēm, zaudējot attiecīgo dotāciju no valsts budžeta.

Visu nedēļu universitātē norisināsies informatīvā kampaņa, lai jauniešiem skaidrotu inženiertehniskās izglītības nozīmi ikvienas valsts sekmīgā attīstībā, kā arī uzsvērtu zināšanu trīsstūra "izglītība - pētniecība - inovācijas" nozīmi pārmaiņu laikā.

RTU Studentu parlamenta interneta mājaslapā "www.rtusp.lv" katru dienu tiks ievietota jauna videoklipu sērija, kurā demonstrēs, kā studentu ikdienā izpaudīsies finansējuma samazinājums augstākajai izglītībai. Studentu filmētos videoklipus būs iespējams aplūkot arī interneta vietnē "YouTube".

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību brūkošajai augstākās inženiertehniskās izglītības sistēmai, rīt, 21.oktobrī, RTU studenti nolēmuši attiecīgi izdekorēt RTU centrālo ēku Kaļķu ielā 1.

Neapmierinātību ar ieceri nākamgad augstākās izglītības finansējumu no valsts budžeta samazināt vēl par 31% vairāk nekā 6000 RTU studentu ir pauduši arī parakstot Latvijas Universitāšu asociācijas atklāto vēstuli, kurā tika prasīts valsts budžeta finansējumu universitātēm saglabāt vismaz 2009.gada līmenī, pretējā gadījumā tiks būtiski apdraudēta studiju kvalitāte, kā arī tālāka valsts budžeta studentu uzņemšana un sagatavošana Latvijas augstskolās.

Svarīgākais