Rēzeknē nosiltinātas četras skolas

Šodien mācību process atsākas visās Rēzeknes izglītības iestādēs. Gatavošanās jaunajam mācību gadam pilsētas skolās notika gan veicot izglītības iestāžu kārtējos kosmētiskos remontus, gan īstenojot četru skolu – Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijas, 3., 5. un 6. vidusskolas, siltināšanas projektus Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta ietvaros.

Šo izglītības iestāžu siltināšanas projekti tuvojas noslēgumam un tie neaizkavēs mācību uzsākšanu skolās, norāda Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldē.

Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings stāsta: „Rēzeknes 6. vidusskolā darbi šobrīd jau tuvojas nobeigumam. Pārējās skolās atbilstoši līgumiem visiem iekšējiem darbiem jābūt pabeigtiem līdz 1. septembrim, bet pārējiem darbiem – līdz novembra vidum. Jāsaka, ka, pateicoties projektā ieguldītajām investīcijām, jau līdz apkures sezonas sākumam pilsētā būs siltinātas un renovētas skolu ēkas, kuras izskatīsies pilnīgi savādāk. Turklāt, īstenojot šos projektus, mēs iegūsim arī ekonomisko efektu, jo siltināšanā ieguldītie līdzekļi atgriezīsies pilsētas budžetā jau piecu gadu laikā.

Iesāktie remontdarbi turpināsies arī pēc 1.septembra, bet tie būs no ārpuses (t.i., fasādes apdare, jumta siltināšana), tāpēc būvnieki netraucēs skolotājiem un bērniem mācību procesā. Īpaša uzmanība remontdarbu laikā tiks veltīta drošības pasākumiem. Jau tagad Izglītības pārvalde visām skolām ir izsūtījusi noteikumus par drošības pasākumiem, kas noteikti tiks ievēroti.”

Uzņēmumu konkurss par darbu izpildi skolās bija atklāts visiem. Un uzvarēja tie uzņēmumi, kuru piedāvājumu cenas, termiņi un garantijas izrādījās visizdevīgākās. Tādējādi darbus Rēzeknes 6. vidusskolā veic uzņēmums „Latgales Būve”. Bet Rēzeknes Valsts poļu ģimnāzijā un 3. un 5. vidusskolās remontdarbus veic uzņēmums „Piegādātāju apvienība RBSSKALS, RBSSKALS būvvadība un RBSSKALS būvsabiedrība”.

Jāatzīmē, ka visos iepirkumu konkursos var un piedalās arī vietējie uzņēmēji. Bet diemžēl dažu Rēzeknes uzņēmumu piedāvājumi ne vienmēr ir konkurētspējīgi. Piemēram, konkursā par skolu renovācijas darbu izpildi piedalījās septiņi uzņēmumi, no kuriem trīs bija vietējie. Uzņēmums „Latgales Būve” uzvarēja konkursā, bet SIA „RĒZEKNES CELTNIECĪBAS RAŽOTNE NR .5” un SIA „ASKO AS” piedāvātās cenas izrādījās augstākas, nekā konkursā uzvarējušo uzņēmumu piedāvātās cenas.

Svarīgākais