„Latvenergo” mācību gadu sāk ar stipendiju konkursu

AS „Latvenergo” izsludina stipendiju konkursu studentiem, kas raksta diplomdarbus par koncernam aktuālām tēmām.

Konkurss tiek izsludināts augstāko izglītības iestāžu beidzējiem studiju noslēguma darbu izstrādes laikā, ja students raksta darbu par kādu no tēmām, ko piedāvā AS „Latvenergo”: elektroenerģētika, elektrotehnika, siltumenerģētika, hidroinženierzinātne, ģeoloģija, ģeodēzija, ķīmija, mehānika, informācijas tehnoloģijas, telekomunikācijas, tirdzniecība.

Tēmas sagatavo AS „Latvenergo” un saskaņo ar izglītības iestādēm. Konkursa nolikumu, piedāvātās tēmas un pretendentu anketas var atrast uzņēmuma mājaslapā www.latvenergo.lv sadaļā „Prakse. Karjera. Konkursi”, kā arī augstskolās (Rīgas Tehniskajā universitātē, Latvijas Lauksaimniecības universitātē un Latvijas Universitātē).

AS „Latvenergo” speciālisti konsultēs studentus attiecīgajā tēmā pieteikumu sagatavošanas un arī darba izstrādes laikā. Jauniešiem tēma jāizvēlas no piedāvātajām un, sazinoties ar uzņēmuma konsultantiem, jāizstrādā projekts – 10-20 lpp. apjomā, kurā jāparāda izvirzītā darba mērķis, veicamais uzdevums, risināmie jautājumi un pētījuma metodes. Projektu iesniegšanas termiņš – 2011. gada 1. novembris.

Pēc projektu iesniegšanas AS „Latvenergo” izveidota stipendiju piešķiršanas komisija izvērtēs projektus un lems par atbilstošākajiem darbiem un attiecīgi uz šo darbu rakstīšanas laiku piešķirs stipendijas darbu autoriem.

Darbu izstrādes procesā jauniešiem regulāri jāiesūta katrā periodā paveiktais, lai stipendiju piešķiršanas komisija varētu kontrolēt darba kvalitāti un lemt par turpmāko stipendijas izmaksu. Stipendijas apjoms vienam pretendentam ir līdz Ls 150 mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Studentiem šī ir lieliska iespēja gūt gan teorētiskas zināšanas, gan piedalīties darba procesā un praksē pielietot dažādas iekārtas, veikt mērījumus un izstrādāt kvalitatīvus pētījuma darbus.

Statistika liecina, ka pēdējos gados ar AS „Latvenergo” stipendijām izstrādātie darbi novērtēti ar visaugstākajām ballēm – 9 un 10, turklāt šie studentu pētījumi vēlāk tiek izmantoti praktiskā darbā.

Latvijā

Finanšu ministrija (FM) ir sagatavojusi un iesniegusi saskaņošanai Solidaritātes iemaksas likumu, kas nosaka pienākumu Latvijā reģistrētām kredītiestādēm, kā arī citu valstu kredītiestāžu filiālēm Latvijā veikt solidaritātes iemaksu.