Aicina iesniegt pieteikumus „Izglītības inovācijas balvai 2011”

Līdz 1. oktobrim pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus „Izglītības inovācijas balvai 2011”.

Balva iedibināta ar mērķi apzināt un popularizēt inovācijas izglītībā un pedagoģijā un veicināt jaunu ideju ieviešanu izglītības un mācību procesā, kā rezultātā tiktu sekmēta izglītības kvalitātes paaugstināšana.

Šodien, 2011.gada 26.augustā, notikušajā „Izglītības inovācijas balvas 2011” pieteikuma pasākumā izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks teica: „Katra diena ir jaunu iespēju dienu, bet šī diena ir izglītības jomai īpaša, jo tieši šodien visai Latvijas sabiedrībai paziņojam par jaunu iniciatīvu – Izglītības inovācijas balvu, kas cildinās tos pedagogus, kuri spēj un grib domāt radoši un sasniegt izcilus rezultātus.”

„Izglītības inovācijas balva 2011” – Atzinības raksts un naudas balva 1000 latu apmērā pirms nodokļu nomaksas – tiks piešķirta 3 pretendentiem 2011.gada 15.oktobrī. Turklāt plānots piešķirt arī izglītības inovāciju atbalstītāju veicināšanas balvas.

Pieteikumu balvai var iesniegt pedagogs vai pedagogu grupa, pedagogu profesionālās asociācijas, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, Latvijas Izglītības vadītāju asociācija, izglītības iestādes, Izglītības un zinātnes ministrija un tās padotības iestādes un nevalstiskās organizācijas, kas darbojas izglītības jomā.

Inovatīvos risinājums var iesniegt 4 kategorijās: 1)mācību priekšmetu apguve, 2)skolas vide, 3)resursi (cilvēkresursi, finanšu un materiāltehniskie resursi) un 4)izglītības sistēmas pilnveide.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.