Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Skolēni var mainīties ar mācību līdzekļiem

© Inga Nestere

Pirms jaunā mācību gada ar lietotām skolas grāmatām, darba burtnīcām un citiem skolas piederumiem no 25. līdz 30. augustam vēl var pagūt samainīties Kongresu namā. Akcija, kura tapusi, apvienojot Rīgas domes (RD) Izglītības, kultūras un sporta komitejas, Labklājības komitejas un Sarkanā Krusta (SK) brīvprātīgo jauniešu spēkus, ir iespēja iepriecināt gan sevi, gan citus.

Daudz runāts, ka skolēnu mācību līdzekļu iegādei nereti nākas tērēt lielas naudas summas, kas daudzām ģimenēm nav pa kabatai. Bet bieži arī, beidzoties mācību gadam, sapirktās mācību grāmatas un darba burtnīcas, kuras nu vairs nebūs vajadzīgas, tiek iegrūstas kādā dziļākā grāmatu plauktā apputēšanai vai vienkārši izsviestas ārā. Lai mazlietoti mācību līdzekļi netiktu vieglprātīgi pamesti, RD Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane aicina visus esošos un bijušos skolēnus atnākt uz Kongresu namu un ļaut vecajām grāmatām iegūt jaunus īpašniekus. E. Aldermane šo akciju nosauca par labestības skolu bērniem, kurā māca, ka var ne tikai ņemt, bet arī dot.

Jau pirmajā akcijas dienā grāmatu galdi bija pilni. RD komiteju darbinieki, viņu ģimenes, draugi un paziņas, kā arī Sarkanā Krusta jaunieši bija paspējuši sarūpēt un atnest mācību piederumus skolēniem no 1. līdz 12. klasei. Pulksten divos dienā, kad maiņas punkts vēra savas durvis, gan lielāki, gan mazāki jau bija gatavi atdot vecās un saņemt pretī jaunas grāmatas.

Taīda Ausma Kalniņa, kura šoruden uzsāks mācības Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas 10. klasē, uz maiņas punktu bija atnesusi pilnu maisu ar 8. un 9. klases mācību grāmatām. «Atradu visu, ko vajadzēja. Gan krievu valodas, gan literatūras grāmatas un pat zīmēšanas albumus, kuri veikalā maksā ļoti dārgi,» priecājas meitene un stāsta, ka pašai tagad atliks vien nopirkt kādu darba burtnīcu, tādā veidā samazinot tēriņus. Taīda plāno, ka pārējie izdevumi mācību līdzekļu iegādei nepārsniegs 20 latu.