Ar sešu īsfilmu pirmizrādi noslēgusies pirmā Rīgas vasaras skola

Ar sešu īsfilmu pasaules pirmizrādi Latvijas Universitātē noslēgusies pirmā Rīgas vasaras skola.

Latvijas un ārzemju studentu kopīgi veidotās īsfilmas – piecas dokumentālās un viena spēlfilmu – tagad ikviens var noskatīties Rīgas vasaras skolas mājas lapā internetā (sites.google.com/site/rigasummerschool) un dažādās citās interaktīvo un sociālo mediju vietnēs.

Studenti savās īsfilmās pētījuši Rīgas identitāti gan dažādos mikrorajonos, piemēram, Āgenskalnā, Ķīpsalā, Purvciemā, Vecrīgā, Andrejsalā, gan arī caur cilvēku viedokļiem par savu pilsētu, ielu mūziku, naudas lomu cilvēka dzīvē, pagātnes mantojumu un kustību pilsētā.

Vasaras skolas filmu pirmizrādē filmas vērtēja arī profesionāļu žūrija, kuras sastāvā bija Latvijas Televīzijas raidījuma „Panorāma” žurnāliste Judīte Čunka, raidījuma „100 gramu kultūras” vadītāja Kristīne Želve, Rīgas Tūrisma Attīstības biroja mārketinga projektu vadītāja Ieva Lasmane, Hansamedia žurnāliste Adriana Roze un Latvijas Universitātes Komunikācijas studiju nodaļas lektore Lolita Stašāne.

Par profesionāli un saturiski veiksmīgāko žūrija atzina Islandes, Latvijas un Lietuvas dalībnieku veidoto filmu „Rīga. Kādas ielas stāsts”, kas ir dokumentāls Bāriņu ielas portretējums Āgenskalnā. Atzinības rakstus saņēma arī Gruzijas, Latvijas un Lietuvas dalībnieku veidotā īsfilma „Apļu Rīga” un Honkongas Latvijas un Lietuvas dalībnieku veidotā filma „Ar mīlestību no Purvciema...”, kura ieguva arī pirmizrādē klātesošo skatītāju atzinību. Visu filmu autoru vārdi, nosaukumi un anotācijas (angļu valodā) atrodami pielikumā.

Veselu nedēļu Rīgas vasaras skolas dalībnieki ieguva jaunas zināšanas dažādos ar identitāti saistītos jautājumos, kā arī praktiskas iemaņas filmēšanā un video montāžā. Rīgas vasaras skolu projekta Nacionālā identitāte ietvaros organizē LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļa sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju, LU Botānisko dārzu, Vizuālās kultūras klubu, „Live Riga” un citiem partneriem un atbalstītājiem.

Latvijā

Jāvērtē, vai un kā sankciju piemērošana nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm ietekmētu iestāžu pakalpojumu saņēmējus - iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais