Ārstiem iespēja bez maksas atjaunot kvalifikāciju

Ārstiem, kuru specialitātes sertifikāta derīguma termiņš ir beidzies pēc 2000. gada, ESF tālākizglītības projekta „Veselības aprūpes un veselības veicināšanas procesā iesaistīto institūciju personāla tālākizglītība nozares ilgtspējīgai attīstībai” ietvaros tiek piedāvāta iespēja bez maksas atjaunot savu kvalifikāciju.

Šāda iespēja tiek piedāvāta jaunajā apmācību programmā „Ārsta speciālista profesionālās darbības atjaunošana specialitātē pēc individuālas programmas”.

Pieteikties programmā tiek aicināti ārsti, kuru specialitātes sertifikāta derīguma termiņš ir beidzies pēc 2000. gada un kuri vēlas atjaunot profesionālo darbību savā specialitātē. Prasības pretendentam dalībai programmā ir:

- ārsta izglītība, ko apliecina izglītību apliecinošs dokuments (jāiesniedz izglītību apliecinoša dokumenta kopija);

- kvalifikācija kādā no ārsta specialitātēm, ko apliecina sertifikāts (jāiesniedz sertifikāta kopija). Specialitātes sertifikāta derīguma termiņš ir beidzies pēc 2000. gada.

Lai pieteiktos dalībai programmā, pretendentam ir jāaizpilda pieteikums un kopā ar izglītību un kvalifikāciju apliecinošo dokumentu kopijām jāiesniedz līdz šā gada 28. augustam Veselības ministrijā (Rīgā, Brīvības ielā 72). Pieteikuma veidlapu var lejuplādēt un papildu informāciju iegūt projekta mājas lapā www.talakizglitiba.lv.

Katram pretendentam kvalifikācijas atjaunošanas programma tiks izstrādāta pēc individuāla grafika. Paredzams, ka mācības tiks uzsāktas šā gada oktobrī vai novembrī.

Veselības aprūpes darbinieku tālākizglītības projekts „Veselības aprūpes un veselības veicināšanas procesā iesaistīto institūciju personāla tālākizglītība nozares ilgtspējīgai attīstībai” tika uzsākts 2008. gada oktobrī. Projekta ietvaros bezmaksas tālākizglītības iespējas tiks nodrošinātas 25 tūkstošiem Latvijas ārstniecības nozares darbinieku visā Latvijā – ārstiem, māsām, ārstu palīgiem un citiem medicīnas darbiniekiem. ESF līdzfinansētais projekts ir pats apjomīgākais no Latvijā līdz šim realizētajiem medicīnas darbinieku tālākizglītības projektiem – gan apmācāmo personu skaita, gan investētā finanšu apjoma ziņā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.