Piešķirs stipendijas RSU sociālo zinātņu studentiem

© Publicitātes foto

Rīgas Stradiņa universitātē parakstīs nodomu protokolu par „SEB bankas Izcilības stipendijas” izveidi RSU sociālo zinātņu studentiem.

„SEB bankas Izcilības stipendija” ir pirmā privāto fondu stipendija, kas paredzēta RSU Komunikācijas fakultātes, Juridiskās fakultātes un Eiropas studiju fakultātes studentiem. Jāatzīmē, ka RSU sociālo zinātņu studentiem nav iespējams pretendēt uz valsts stipendijām, tāpēc „SEB bankas Izcilības stipendijas” dibināšana ir jo īpaši nozīmīgs notikums jauno talantu izaugsmei. Stipendijas fonds paredz piešķirt ikmēneša stipendijas 70 LVL apmērā, desmit studiju mēnešus trīs labākiem sociālo zinātņu fakultātes studentiem. Stipendiju konkurss sāksies šī gada septembrī.

"RSU Komunikācijas fakultātē viss studiju process ir vērsts uz izcilību - gan saturā, tā aktualitātē, gan studiju metodēs un studentu motivācijas veidošanā. Līdz šim tikai fakultātes pasniedzēji savā darbā pastāvīgi uzturēja pārliecību, ka nemitīga pašizaugsme ir izcilības pamats. Izveidojot Izcilības stipendijas, mums būs iespēja ne tikai ar aizraujošu un mūsdienīgu studiju vidi, bet arī materiāli atbalstīt tos studentus, kuru mērķtiecība, talants un ambīcijas liecina par vēlmi savā jomā sasniegt izcilus rezultātus’’, saka Anda Rožukalne dr. sc. soc., RSU Komunikācijas studiju katedras vadītāja, Studiju programmu "Žurnālistika" un "Multimediju komunikācija" vadītāja.

„SEB banka stipendijas Latvijas studentiem piešķir jau kopš 1998. gada. Visu šo gadu laikā esam devuši iespēju saņemt finansiālu atbalstu talantīgākajiem studentiem dažādos studiju virzienos un augstskolās. Esam gandarīti, ka tagad SEB bankas stipendijas tiks piešķirtas arī RSU sociālo zinātņu studentiem. No savas pieredzes zinām, ka RSU absolventi ir čakli un labi izglītoti, jo vairāki no viņiem ir mani kolēģi”, tā Ainārs Ozols, SEB bankas prezidents.

‘’AS SEB banka ir ilgs Rīgas Stradiņa universitātes partneris. Būtiska lieta, kas kopīga Rīgas Stradiņa universitātei un AS SEB banka ir tiekšanās uz izcilību, mūsu organizācijas arī ir Valsts prezidentu kalve- iepriekšējais Valsts prezidents Valdis Zatlers ir RSU absolvents, savukārt šī brīža prezidents Andris Bērziņš ir SEB bankas pirmais prezidents- tātad prezidenti nāk no mums!’’, tā smej RSU rektors Jānis Gardovskis.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.