Valmierieši aicināti pavadīt vakaru kopā ar ārzemju studentiem

Baltijas Starptautiskās vasaras skolas rīkotāji aicina pieteikties ģimenes no Valmieras un tuvākās apkārtnes, kas vēlētos pavadīt 9.augusta vakaru kopā ar vienu vai vairākiem ārzemju studentiem.

Interesenti var pieteikties, aizpildot veidlapu vasaras skolas mājas lapā http://biss.va.lv/valmieras-gimenem vai zvanot uz mobilo tālruni 28735705. Pieteikšanās notiek līdz 7.augustam.

Viesģimeņu uzdevums ir pavadīt 9.augusta vakaru kopā ar ārzemju studentu un iepazīstināt viņu ar dzīvi Latvijā. Vakara programma ir ģimeņu ziņā, tomēr ir ieteicams, lai ārzemju students tiktu iesaistīts ģimenes kopīgajās aktivitātēs. Iepriekšējos gados studenti ir tikuši iesaistīti tādās aktivitātēs kā ābolu lasīšana, sēņošana, izbraukumi ar velosipēdiem, tradicionālo vakariņu gatavošana, pirts rituāli un dažādas ekskursijas.

Ģimeņu vakara mērķis ir sniegt vasaras skolas dalībniekiem iespēju iepazīt Latviju un tās iedzīvotājus ikdienišķās situācijās, savukārt ģimenēm šī ir iespēja iepazīt citu valstu kultūru, pavadot vakaru kopā ar ārzemju studentiem.

Ģimeņu vakars ir daļa no Erasmus intensīvās programmas „Vides apziņa. Komunikācija. Interpretācija”, kas tiek rīkota ar Eiropas Komisijas atbalstu Valmierā no 31.jūlija līdz 14.augustam.

Svarīgākais