Uzsākts projekts "Centrālbaltijas darba prāmis” darba tirgus mobilitātes stimulēšanai

Latvijas Universitātes (LU) Eiropas un sabiedrības attīstības studiju akadēmiskais centrs veicinās pārrobežu sadarbību darba tirgus mobilitātes stimulēšanai, īstenojot projektu Centrālās Baltijas jūras reģiona programmas ietvaros – „Centrālbaltijas darba prāmis”. LU ir šī projekta galvenais līderis un tās sadarbības partneri ir „Nordregio” - Ziemeļu telpiskās attīstības centrs (Zviedrija) Stokholmas Universitāte, Turku tehnisko zinātņu universitāte (Somija) un Baltijas studiju institūts (Igaunija).

Darba tirgus mobilitāti Latvijas, Igaunijas, Somijas un Zviedrijas pārrobežu reģionos ietekmē dažādi apstākļi, tai skaitā zināšanu trūkums par darba iespējām un nodarbinātības aģentūrām kaimiņvalstīs, kā arī darba meklētāju kvalifikācijas noteikšana. Tādēļ ir nepieciešams stimulēt pārrobežu partnerību starp darba tirgus dalībniekiem un institūcijām, kā arī stratēģiskās investīcijas, piedāvājot salīdzināmu informāciju par kaimiņvalstu darba tirgiem.

Projekta mērķis ir paplašināt pārrobežu informācijas plūsmu, kas būtu noderīga mobilajiem darba meklētājiem, kā arī uzņēmumiem, darba devējiem un investoriem, kas jau atrodas pierobežas reģionos vai vēlas izvietot tur savu darbību.

Projekta partneri vispirms īstenos pētījumus un analizēs savāktos datus savās mītnes zemēs. Tad iegūtie rezultāti tiks apvienoti un ievietoti vienotā informācijas platformā, kas nodrošinās informāciju dažādās valodās par darba tirgiem, profesionālo apmācību, kvalifikāciju un darba iespējām pierobežas reģionos. Projekta ietvaros tiks organizēti semināri un apmācību programmas, lai dalītos ar pieredzi un labās prakses piemēriem, kā arī lai tādejādi palīdzētu izprast projekta dalībvalstu normatīvos aktus, struktūras un atbildīgo institūciju darbības prakses.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.