Sāk darboties Rīgas Būvniecības vidusskola

Ar šodienu tiek reorganizētas trīs Izglītības un zinātnes ministrijas padotībā esošās profesionālās izglītības iestādes - Rīgas 13.arodvidusskola, Rīgas Būvamatniecības vidusskola un Rīgas Jūras transporta profesionālā vidusskola, to vietā darbu uzsākot jaunai izglītības iestādei - Rīgas Būvniecības vidusskolai.

Jaunā skola izveidota uz Rīgas Būvamatniecības vidusskolas bāzes ar mērķi samazināt minēto skolu ēku uzturēšanas izmaksas un nodrošināt efektīvāku valsts budžeta līdzekļu un profesionālās izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes izlietojumu, kā arī veicināt profesionālās izglītības kvalitātes uzlabošanu un programmu aktualizēšanu atbilstoši darba tirgus prasībām.

Šobrīd noslēgusies pieteikumu pieņemšana IZM izsludinātajā konkursā uz skolas direktora amatu, un kopumā saņemti pieci pieteikumi. Konkursa uzvarētāju ministrija plāno paziņot līdz 6.novembrim.

Kā ziņots, no minēto skolu reorganizācijas nekādu ietaupījumu ministrija gan nav solījusi, norādot, ka to reorganizācijas mērķis ir nodrošināt pārējo izglītības iestāžu izdzīvošanu, kas pašlaik nav iespējama, jo ar budžeta grozījumiem izdevumi precēm un pakalpojumiem samazināti par 2,4 miljoniem latu.

Ņemot vērā to, ka reorganizācijas procesā izglītojamo skaits nesamazinās, jo arodvidusskolu izglītojamie pāriet uz jauno skolu, arī valsts finansējums par izglītojamo turpmāk tiks maksāts Rīgas Būvniecības vidusskolai vai arī citai izglītības iestādei, uz kuru pāries izglītojamais.

Savukārt ar daļu no Rīgas 13.arodvidusskolas, Rīgas Būvamatniecības vidusskolas un Rīgas Jūras transporta profesionālās vidusskolas darbiniekiem un pedagogiem darba tiesiskās attiecības noslēgs Rīgas Būvniecības vidusskola, un darba tiesiskās attiecības tiks turpinātas bez atlaišanas pabalstu un kompensāciju izmaksas.

Svarīgākais