Limbažu 3.vidusskolu reorganizēs

Limbažu novada dome pieņēmusi lēmumu tomēr neslēgt 3.vidusskolu, un tajā arī turpmāk skolēniem būs iespēja mācīties no 1. līdz 12.klasei, informē Limbažu novada domes pārstāve Līva Tauriņa.

Lēmums pieņemts, balstoties uz pašvaldības, vidusskolu vadības un izglītības darbinieku sarunu rezultātiem.

Saskaņā ar pieņemto lēmumu šā gada 1.septembrī darbu sāks Limbažu 1.vidusskola no 7. līdz 12.klasei, uz kuras bāzes tiks veidota valsts ģimnāzija. Savukārt Limbažu 3.vidusskolā skolēniem būs iespēja mācīties no 1. līdz 12.klasei. Tai tiks pievienota Limbažu 2.vidusskola un Limbažu Jauniešu un pieaugušo vakara (maiņu) vidusskola, kas būs kā struktūrvienība. Pilsētā, kā sākotnēji plānots, būs arī sākumskola no 1. līdz 6.klasei.

"Beidzot ilgu gadu laikā pašvaldība un skolu vadība nonākusi pie kopīga viedokļa, ka izglītības reorganizācija pilsētā ir nepieciešama, un atrasts ceļš, kā reformu īstenot. Viens no reorganizācijas soļiem ir valsts ģimnāzijas izveidošana, kas mūsu un, iespējams, arī citu novadu skolēniem nodrošinās augstu izglītības kvalitāti," norādīja Limbažus novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Gints Rožkalns.

Līdz ar to dome atcēlusi 26.maija lēmumu, kas paredzēja apvienot Limbažu 2., Limbažu 3. un vakara vidusskolu. Atcelti arī 9.jūnija lēmumi par Limbažu vidusskolas izveidošanu, tās direktora apstiprināšanu, kā arī grozījumiem reorganizācijas plānā.

15.jūnijā novada pašvaldības vadība, izglītības nodaļa, pilsētas vidusskolu pārstāvji un IZM pārstāvji piedalījās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē, kurā izskatīja jautājumu par Limbažos sākto izglītības reformu. Komisija aicināja novada domi uz nenoteiktu laiku reorganizāciju apturēt, bet vēlāk pašvaldība un skolu vadība sēdās pie sarunu galda, rodot kopīgu viedokli.

Iedzīvotāji, protestējot pret Limbažu 3.vidusskolas slēgšanu, bija savākuši 470 parakstu par pašvaldības atlaišanu.