Pedagogus aizvainojuši Koķes izteikumi par Latvijas skolotāju slinkumu

Daudzviet Latvijā pedagogus aizvainojis izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (ZZS) teiktais intervijā Zviedrijas telekanālam "Kunskapskanalen", kurā ministre atzinusi, ka Latvijas skolotāji ir slinki.

Minētajā intervijā, atbildot zviedru žurnālistes jautājumam par to, vai Latvijas skolotāji nav mazliet slinki, ministre atbildējusi ar vārdiem: "kā mēs visi".

"Skolotājiem nebija patīkami to dzirdēt, un pedagogi ir ļoti jūtīgi uz šādiem izteikumiem, uzskatot ministri par savu aizstāvi," aģentūrai LETA norādīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš, stāstot, ka pēc tam, kad minētās intervijas fragments parādīts telekompānijas "TV3" ziņās, arodbiedrībā atskanējuši neapmierinātu LIZDA rajonu un pilsētu arodorganizāciju priekšsēdētāju zvani.

"Teicām, ka, iespējams, šie vārdi izņemti no konteksta, taču cilvēki ir sašutuši, jo pat tādā gadījumā ministrei uz situāciju vajadzējis reaģēt, tomēr tas netiek darīts," norāda Krastiņš, kurš skaidro, ka arī arodbiedrība nosodījusi intervijā pateikto.

Rīt, 15.oktobrī, savu sašutuma vēstuli Koķei paredzējusi nosūtīt Rīgas pilsētas pedagogu arodorganizācija, taču vairākās vietās skolotāji par šādiem ministres izteikumiem aicinājuši arodbiedrību pieprasīt viņas demisiju.

Svarīgākais